Scrisul dezvolta inteligenta
© Pixabay

O să abordăm nu doar IQ şi EQ, adică inteligenţele legate de intelect şi emoţii, ci şi rezultanta lor. Aceasta se numeşte SQ şi este definită ca fiind Inteligenţa Sufletului.

Simbolurile… Ce sunt simbolurile…? Încă din vremuri străvechi omul a păstrat memoria lucrurilor observate, fie pe pergament, fie pe piele de animale, pe piatră sau în pereţii peşterilor, desenând cu cărbune sau cu ce avea la îndemână acele figuri şi glife. Acelea din vremurile de demult, realizate primitiv de oamenii de atunci, sunt rudimentare în raport cu cele pe care noi le putem realiza azi.

Dacă am compara o figură dintr-o peşteră, ce imaginează oameni la vânătoare în urmă cu 15.000 – 20.000 de ani sau chiar mai mult, cu o reproducere a aceleiaşi imagini realizate de un om al prezentului, vom constata că cea de-a doua, adică cea făcută de omul modern, iese mult mai elaborată, chiar dacă omul modern care realizează reproducerea nu ar fi pictor sau artist în domeniu. O asemenea diferenţă majoră se datorează evoluţiei structurii cerebrale umane, care în ultimii 10.000 de ani a cunoscut o perfecţionare a funcţiilor sale.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.
     
Următorul episod<< Scrisul dezvoltă inteligenţa – IIScrisul dezvoltă inteligenţa – III >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?