Scrisul dezvolta inteligenta
© Pixabay

Ce reuşeşte unul se transmite apoi în subtil, în mentalul colectiv către toţi.

Simbolistica este cu certitudine o ştiinţă fascinantă. Heraldica de exemplu este ştiinţa care se ocupă cu studiul şi descifrarea înţelesului fiecărui simbol ezoteric şi spiritual, dar şi al stemelor de pe steagurile statelor lumii, al blazoanelor familiilor nobiliare, al stemelor şi logo-urilor companiilor globale etc.

La ora actuală literele alfabetului în orice limbă a lumii reprezintă ele însele mici simboluri.

Dacă ne gândim la asocierile literelor în cuvinte şi fraze, atât în scris, cât şi fonetic deci în vorbire, vom înţelege că în realitate există în ADN-ul nostru stocate programe derivate ale unui Program Bază. Acesta conţine derivatele sale de permutare informaţională, astfel încât aceleaşi 22 de litere ale alfabetului sunt aranjate diferit de la o limbă la alta a lumii, în funcţie de cum s-a dezvoltat naţiunea respectivă din perspectiva lingvistică şi fonetică.

Aceste observaţii şi analize rezumative pe care vi le-am prezentat sunt doar o foarte mică parte despre ceea ce se poate spune în acest sens. Dar aceasta se referă doar la partea vizuală, care interacţionează cu văzul nostru, adică noi vedem şi citim literele.

Dar ce se întâmplă de exemplu când scriem literele şi compunem fraze întregi sau uneori chiar lucrări interesante, cum ar fi romanele, nuvelele, scenariile de filme sau articolele din mass-media scrisă sau online pe Internet?

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Scrisul dezvoltă inteligenţa – IIIScrisul dezvoltă inteligenţa – VI >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?