Scrisul dezvolta inteligenta
© Pixabay
Timp estimat de citire: 3 minute

Iată cum scrisul, chiar şi ca formă de proiect tehnologic cu schiţe şi însemnări, devine un limbaj tehnologic al viitorului.

Ar fi interesant de realizat un studiu aprofundat referitor la influenţa astrelor asupra fiinţei umane, aşa cum ştim din astrologie. Poate că în felul acesta şi oamenii de ştiinţă vor înţelege că într-adevăr câmpurile electromagnetice ale planetelor interacţionează între ele la anumite intervale de timp, prin intermediul vântului solar şi al câmpului electromagnetic solar.   

Spuneam în numărul de luna trecută al revistei că odată ce Uranus a intrat în Taur, el va influenţa nivelul de impact al vocii umane, prin apariţia de traducătoare portabile, ce traduc instant deja sute de fraze uzuale. Şi în următorii 5-7 ani cât mai stă astrul uranian în Taur se  vor dezvolta aparate care vor traduce orice vorbire curentă dintr-o limbă în alta.

Apoi din 2029 Uranus va intra în Gemeni, semn de aer şi de comunicare concretă. După dispozitivele de traducere instantanee a dialogului dintre persoane ce aparţin unor naţiuni diferite, vor apărea dispozitive cu ajutorul cărora vom putea comunica într-un fel telepatic.

În sprijinul acestei idei, şi a acestei chestiuni ce va deveni cât se poate de reală într-o zi, vine o ştire apărută în toamna nului trecut în cunoscuta publicaţie britanică ”The Telegraph”. Iată, informaţie scrisă, adică apărută într-un ziar. Deci scrisul devenit publicabil prin mijloace moderne, ca rezultat al unor idei concepute iniţial la nivel mental. Ce spune ştirea preluată în 14 noiembrie 2018 de către agenţia românească de ştiri Hot News?

Compania Samsung testează deja un prototip de televizor pentru care nu va mai fi de folos telecomanda. Proiectul numit Pontis a fost prezentat anul trecut la o expoziţie a dezvoltatorilor de tehnologie din San Francisco şi este sprijinit şi de către Centru de neuroprotecţie ”Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne” din Elveția. Unul dintre cercetătorii echipei de la această politehnică- Ricardo Chavariagga, a declarat presei următoarele:


Putem oferi accesibilitate persoanelor care nu se pot mișca sau care au limitări extreme asupra mișcărilor lor. Facem tehnologia mai complexă, mai inteligentă, dar nu trebuie să uităm că această tehnologie este făcută pentru a ajuta oamenii.

Astfel, proiectul unui asemenea televizor, respectiv sistemul în sine, utilizează o interfaţă creier-computer pentru a conecta persoana utilizator cu televizorul. Acest sistem este alcătuit dintr-un set acoperit cu 64 de senzori şi un dispozitiv de urmărire a ochilor. Setul poate înregistra şi analiza semnalele electrice atunci când celulele creierului comunică. Foarte interesant, aşa e? Astfel analizând prin monitorizarea creierul persoanei cu acest set de senzori, se poate afla când apare un gând precum “schimbă canalul”, ce va genera un impuls electric dirijat către banda de canale ale televizorului.

În secolul trecut celebrul scriitor de literatură SF Arthur C. Clarke, care de altfel încă din anii 70 a prezis multe dintre realizările de azi ale ştiinţei şi tehnologiei, spunea la vremea sa că orice tehnologie de avansată nu se deosebeşte de magie.

Ca urmare, dacă există deja la ora actual traducătoare la purtător, pentru turişti, şi dacă există deja proiecte pentru controlul televizorului cu ajutorul minţii, când Uranus se află în Taur, este clar că începând din 2029 vom vedea în multe locuri din lume traducătoare mentale, ori telepatice, care fie vor afişa pe interiorul lentilei de ochelari fraza dintr-o altă limbă în limba proprie sau chiar va fi deja tradusă mental în cuvintele propriei limbi. Aşa ceva va fi foarte util pentru marile structuri politice ale lumii, când politicienii la nivel global se vor putea înţelege instantaneu între ei, chiar vorbind fiecare în limba lor, iar traducătorii vor fi deja o amintire plăcută. Şi iată cum scrisul, chiar şi ca formă de proiect tehnologic cu schiţe şi însemnări, devine un limbaj tehnologic al viitorului.

Este scrisul totuşi forma rudimentară a limbajului telepatic? Şi dacă este aşa, ne reîntoarcem la capacităţile noastre divine, după ce am învăţat alfabetul vieţii raţionale?

Vedem în numărul următor…

Următorul episod<< Scrisul dezvoltă inteligenţa – VIScrisul dezvoltă inteligenţa – VIII >>
Articolul precedentRoswell – OZN şi Noua Ordine Mondială – II
Articolul următorRevista COSMOS Nr. 141 – Aprilie 2019
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile