Odată cu intrarea lui Pluton în Vărsător din 23 martie 2023, monopolurile acestei lumi vor începe unul câte unul să se prăbușească.

Civilizația lui Homo Sapiens se află deja pe unul dintre nivelele de evoluție care o pot duce către o Civilizație de Gradul 1, al cărui specific este folosirea judicioasă a tuturor resurselor disponibile în prezent pe planetă. Că aceste resurse nu sunt folosite judicios o arată conflictele dintre multe națiuni ale lumii, cauzate ba de oprirea exportului rusesc de gaze către Europa, ba de scumpirea prețului la energie electrică datorită bau-bau-lui cu apocalipsa climaterică și alte bazaconii de acest gen, pe care oculta le aruncă în opinia publică pentru a păcăli lumea cu scopul de a-și menține pe mai departe monopolul. Dar ce este monopolul?

Aparent, dacă analizăm acest cuvânt, el are o semnificație clară, mono adică unul și pol cu înțelesul de punct care atrage totul în jurul său, precum polii magnetici ai planetei. Deci ideea de monopol, probabil că le-a venit marilor industriași din secolele 19 și 20 atunci când au realizat că-și pot impune produsele lor pe piața comerțului, la concurență cu alți rivali care fabricau produse similare. Timpul a trecut și iată-ne în secolul 21, cu același monopol, de data aceasta impus din disperare, la energia electrică unde multe companii mici și medii au fost și încă sunt înghițite de marii rechini globali, și la fel se întâmplă pe piața carburanților, a petrolului, a gazelor naturale, a comunicațiilor și poate nu în ultimul rând, pe piața alimentară. Sunt deja bine cunoscute unele branduri din diferite domenii – Orange SA, Vodafone Group, America Movil SAB, 5T Mobile US, Deutsche Telekom, Verizon Communications Inc. Sau AT&T Inc din domeniul comunicațiilor, ori din cel al petrolului și electricității – Exxon Mobil Corp., China Petroleum & Chemical Corp., PetroChina Co.Ltd, Saudi Arabian Oil Co., BP PLC sau Chevron Corp., ori din cel alimentar – Nestle, Danone, Tyson Foods din Statele Unite, Coca Cola Co., PepsiCo., Mondelez International tot de la americani sau Anheuser-Busch InBev SA din Belgia, ca să mai spunem doar câteva și din domeniul muzicii și cinematografiei – Universal Studios, Paramount, 20th Fox Century, Warner Bros, Sony Music Entertainment, Columbia Pictures, Walt Disney Pictures, toate acestea sunt deținute de persoane și grupuri care pretind și impun în același timp monopolul în domeniile respective. De exemplu celebrul regizor George Lucas, care a dat lovitura în anii 78-84 cu faimoasa trilogie Războiul Stelelor, a fost presat la un moment dat în urmă cu vreo 10 ani de către studiourile Disney să-și vândă franciza filmelor sale pentru suma de 4 miliarde de dolari. Cu alte cuvinte gigantul Disney a înghițit Lucas Film Limited și la fel a făcut și cu Marvel, Pixar și alte mari companii de succes.

Monopolul este cauzat de lăcomie!

Revenind la această îngrozitoare idee și realitate a monopolului, ajungem la o perfidă situație impusă de acești monopoliști. Totul se bazează în civilizația noastră pe consum, și în special pe cel electric. Au început să apară peste tot în lume mașinile electrice, care sunt deja o mare țeapă! De ce? În primul rând, bateria unei mașini electrice cântărește câteva sute de kile, și după un număr de încărcări nu mai poate fi folosită. Se voia o alternativă la mașinile clasice pe carburantul convențional. Deocamdată, mașina electrică e un eșec răsunător! Dacă în locul lui Edison ar fi fost acceptat Tesla cu energia sa liberă, monopolul nu ar fi existat vreodată pe această planetă. Pentru că dacă tu captezi și folosești energie liberă din univers, cu un dispozitiv construit pentru asta, atunci toți vor avea așa ceva și nimeni nu va mai putea pretinde că oferă el energie la un preț scăzut. Iar ca să fim sinceri, trebuie spus că monopolul este cauzat de lăcomie! Și până nu vor dispare acești rechini lacomi din societatea umană, aceasta nu va prospera cu adevărat și nu va face acel salt în conștiință mult așteptat. Dar cum universul conspiră în favoarea noastră, odată cu intrarea lui Pluton în Vărsător din 23 martie 2023, monopolurile acestei lumi vor începe unul câte unul să se prăbușească. Și veți trăi și veți vedea cum toți acești giganți vor dispărea pe rând din lumea noastră. 

4.4 5 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Teodora

Când se va realiza acest lucru sigur va fi cu reacții in lanț la multe nivele ale societății. Sa speram ca totul se va termina cu bine.