Una dintre modalitățile prin care ni se induce zi de zi rigiditatea în gândire este prin intermediul mainstream media.

De când ne naștem și până trecem în alte planuri existențiale, noi interacționăm permanent cu mediul înconjurător. Avem abilitatea de a învăța, de a cunoaște și de a folosi ceea ce asimilăm pe baza cunoașterii noastre. Dar de cele mai multe ori structura noastră cerebrală tinde să devină rigidă din multe puncte de vedere.

Vinovate pentru această rigiditate sunt tiparele comportamentale, care imprimă structurii noastre cerebrale doar anumite modele de acțiune/reacțiune. Dacă este implicat comportamentul nostru în privința acestei rigidități, am putea să ne întrebăm simplu dacă ceea ce facem noi, fiecare dintre noi acolo unde este acum, în acest present, este dominat sau nu de asemenea tipare rigide. Și din ceea ce cunoaștem noi, se poate spune că da, marea majoritate a oamenilor trăiește în stilul acestei dominări a propriilor tipare rigide.

Ce însemnă până la urmă un tipar?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Articolul precedentEvoluția și Teoria Probabilităților (I)
Articolul următorIstoria se repetă, realizăm asta?
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile