Unul dintre aspectele principale ale funcției iodului organic în corp este metabolismul, dar aici vorbim nu doar despre metabolismul corpului fizic, ci și despre metabolismul energetic.

Toată lumea a auzit măcar o dată în viață despre iod. Cel puțin generațiile care au acum între 50 – 60 de ani cunosc câte ceva despre iod, deoarece atunci când a explodat reactorul nuclear de la Cernobîl, toată Europa a primit pastile de iod pentru a contracara efectele radiației nucleare răspândite atunci. Unul dintre principalele efecte, dacă nu ar fi fost distribuit iodul la populație, ar fi fost acela al afectării severe a glandei tiroide, care secretă iodul organic.

În starea sa de echilibru corpul nostru secretă la nivelul glandei tiroidă acest hormon numit iod organic. În afară de echilibrul hormonal la care contribuie, iodul organic are două aspecte majore de care depind sănătatea noastră, precum și evoluția spirituală.

Maeștrii spirituali acordă iodului organic un loc de cinste în evoluția spirituală, deoarece din Știința Spirituală știm că iodul secretat de către tiroidă poate asigura corpului fizic o imunitate completă și foarte stabilă, dacă stilul nostru de viață este unul bazat pe trăirea interioară spirituală. De exemplu Serghei Lazarev, binecunoscutul terapeut rus, spune despre alterarea funcției tiroidiene, și deci și a iodului, că are legătură cu atitudinea proprie a individului. În acest sens el afirmă, pe baza sutelor de cazuri avute și analizate, că cei care sunt geloși, care au avut probleme în copilărie datorită raportului cu părinții, care au ambiții mari, fiind și supărăcioși în același timp, au un nivel de gelozie și de orgoliu foarte mare care îi face să se comporte într-un mod în care sunt foarte suspicioși față de cei din jur, iar multe dintre aceste aspecte sunt moștenite de pe linia neamului lor. Tendința de control, de dominare a unei situații într-o relație, ori de a dirija lucrurile în raport cu cei din jur doar așa cum vrea persoana, determină probleme ale tiroidei. Datorită unei asemenea dereglări majore, iodul organic secretat de tiroidă va fi mult mai mic, insuficient pentru a apăra corpul fizic de acțiunile agenților patogeni.

Datorită secreției scăzute de iod organic pot fi afectați plămânii, deci sistemul respirator, dar și hipofiza – gândirea conștientă și deci mentalitatea – deoarece lipsa de iod organic duce la diminuarea hormonului de creștere secretat de către hipofiză, și la dereglarea somnului. Dacă persoana nu are un nivel de evoluție spirituală adecvat, deși pretinde că-l are, tiroida sa nu va secreta suficient iod, iar acest lucru va fi ca un efect de feed back către hipofiză. Iodul organic este un element esențial pentru buna funcționare a sistemului nervos, deci mai puțin iod organic, mai multă dezordine nervoasă, ceea ce poate duce cu timpul la serioase probleme neuronale și chiar la dereglări psihosomatice majore.

Unul dintre aspectele principale ale funcției iodului organic în corp este metabolismul, dar aici vorbim nu doar despre metabolismul corpului fizic, ci și despre metabolismul energetic, ce poate asigura imunitatea energo-informațională în fața eventualelor surse de agenți patogeni. Sunt cunoscute cazuri celebre ale unor nume faimoase din istoria lumii care după ce au fost otrăviți, nu au murit, iar asta s-a întâmplat din două motive. Unul, că respectivul lua câte puțin doze foarte, foarte mici dintr-un produs sau altul, în realitate fiind vorba de substanțe cu efect otrăvitor cu care corpul fizic s-a adaptat și tiroida a secretat suficient hormon pentru a echilibra starea corpului. Și al doilea, este că persoana victimă cunoștea secretul iodului organic ca acțiune în corp, procedând fie folosind mantre care stimulează energia tiroidei și deci a iodului organic, fie având o atitudine interioară foarte elevată, deci un nivel de evoluție suficient de bun, astfel încât iodul organic era secretat într-o cantitate suficientă care anula efectul otrăvii respective.

Vedem deci că tiroida, și prin ea chakra gâtului, au un rol esențial în păstrarea și echilibrul sănătății noastre. Vorbiți frumos și fiți veseli mereu, și veți avea o sănătate excelentă! 

3 2 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile