Secretele lui Tesla
© Craig Paton

Pacea nu poate veni decât ca o consecinţă a iluminării umanităţii.

Genialul inventator a lăsat posterităţii o serie întreagă de documente, despre tot felul de invenţii, pentru că tot timpul el se gândea la viitor şi la modul în care tehnologia putea să modeleze faţa societăţii planetare.

Însă multe dintre aceste invenţii au fost ascunse sau puse la păstrare fără a fi date spre folosinţă, tocmai datorită influenţei celor ce deţineau atunci, şi descendenţii acestora procedează la fel în prezent, monopolul carburanţilor convenţionali.

Aşa cum spuneam aceste grupuri oneroase de interese şi-au dat seama că dacă în omenire s-ar fi răspândit tehnologia inventată de Tesla, atunci ei n-ar mai fi făcut profituri de sute de triliarde de dolari, la cât se ridică profiturile lor la ora actuală.

Transmiterea energiei electrice fără fir este încă un vis departe de a fi realizat, deşi actualmente Fundaţia Keshe care a preluat o parte din documentaţia savantului a demarat o serie de proiecte cu dispozitive ce produc energie liberă.

În esenţă, soluţia lui se bazează pe rezonanţa electromagnetică şi constă în transmiterea energiei de la o bobină la alta, prin intermediul inducţiei magnetice. În fond, aceasta construcţie de două bobine stă la baza tuturor transformatoarelor electrice, care transmit energia electrică dintr-un circuit electric în alt circuit electric.

Cercetătorii au pus însă un bec de 60W în serie cu cea de-a doua bobină rezonantă, pentru a-l alimenta cu energie de la prima bobină rezonantă, energie primită prin aer datorită legilor inducţiei magnetice. Trebuie spus că această metodă de transmisie a fost încercată şi de Tesla prin 1920, pentru a transmite energia în alt circuit electric.

El nu a reuşit însă în experimentele sale să transmită energie la distanţe mari. Acest neajuns pare să se fi rezolvat şi singura problemă a sistemului este că, deocamdată, energia este disipată în spaţiu, ceea ce înseamnă că foarte multă se pierde pur şi simplu.

Cu alte cuvinte, sistemul propus de cercetători ca o derivată a metodei lui Tesla nu este tocmai economic, fiind în schimb eficientă metoda propriu zisă a lui Tesla.

Pe acest considerent este interesant de analizat de ce cercetătorii, chiar şi în prezent, nu acceptă aşa uşor invenţiile sale şi ne putem da seama că acest aspect are la bază dorinţa unora de dominare şi control a omenirii. Iar aşa ceva îşi are rădăcina în neînţelegerea conceptului de pace, de echilibru şi de împărţire echitabilă a reurselor de către toate naţiunile, nu doar de către unele în defavoarea majorităţii statelor lumii.

Tesla a afirmat că „Pacea nu poate veni decât ca o consecinţă a iluminării umanităţii”, ceea ce este perfect adevărat, căci dacă toate statele lumii, îndeosebi cele industrializate care au economii performante, ar renunţa la monopoluri, toţi aceşti conducători ai marilor state ar putea constata cu mare surprindere faptul că celelalte ţări ar coopera mult mai flexibil şi mai amplu.

De altfel dincolo de latura sa de om de ştiinţă, Tesla avea o profunzie a umanismului, căci tot el declara:

Este vremea să recunoaştem că deasupra scopului biologic al perpetuării speciei, existenţa noastră pe această planetă are un scop spiritual cu mult mai înalt, căci adevărata parte din fiinţa noastră care este nemuritoare este scânteia spirituală divină.

Deci este foarte clar că Tesla era mai mult decât un om de ştiinţă, însăşi predilecţia sa pentru latura spirituală demonstrând că genialitatea sa se baza nu doar pe factorul cercetare, ci şi pe înţelegerea rolului omului ca fiinţă divină în interiorul ecosistemului planetar.

Iată doar câteva dintre invenţiile sale, care la vremea aceea au fost respinse tocmai pentru că erau nişte alternative grozave la clasicele tehnologii:

Energie electrică wireless, gratuită şi în cantităţi nelimitate pentru oricine, oriunde pe Glob (curent electric fără fire, doar prin aer);

Automobile şi aparate de zbor care să folosească acest curent captat din aer (imaginaţi-vă o lume în care să nu plătim curentul produs sau combustibilul);

Maşini producătoare de ozon (regenerarea stratului de ozon);

O armă care constă din 12 turnuri cu capacităţi de dematerializare aşezate strategic în 12 puncte pe glob, cu scopul de încheia războaiele pe Pământ pentru totdeauna;

Aparatură pentru a controla vremea (am fi evitat seceta, inundaţiile, etc deşi unele state cum sunt S.U.A. folosesc aşa ceva în războiul geoclimatic, HAARP);

Aparate de fertilizare a solului ce folosesc hidrogenul din aer (fertilizarea solului fără chimicale = produse naturale, sănătoase);

Generatoare de rază cosmică folosite la transmisiuni de anvergură interplanetară pentru a contacta alte civilizaţii, etc…

Cu certitudine Tesla a fost cu mult înaintea epocii în care a trăit, şi chiar putem considera că  fie a fost un extraterestru venit pe Pământ pentru a revoluţiona omenirea, fie un om din viitorul de peste câteva sute de ani…

Următorul episod<< Secretele lui Tesla – ISecretele lui Tesla – III >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?