Secretele lui Tesla
© Craig Paton

Ceea am lăsat în urmă era frumos, artistic şi fascinant sub toate aspectele; ce am văzut aici era lipsit de fineţe şi inatractiv. America e cu un secol în urma Europei.

Tesla dispunea de o genialitate ieşită din comun. Invenţiile sale ar fi putut revoluţiona omenirea propulsând-o cu cel puţin 250-300 de ani faţă de ritmul pe care civilizaţia l-a cunoscut datorită revoluţiei tehnico-ştiinţifice aşa cum o ştim că s-a desfăşurat.

În numărul trecut vorbeam despre faptul că Tesla prezentase schema pe care o desenase pe o plajă când s-a deplasat într-o vacanţă. Era motorul cu curent alternativ, o descoperire tehnologică a cărei menire avea să schimbe lumea .

Tesla ajunge în America în 1884, la vârsta de 34 de ani, având la el doar o scrisoare de recomandare din partea unui prieten al lui Edison din Europa. Se pare că americanii auziseră de câteva dintre cercetările şi realizările sale. Deşi încă de la vârsta de 28 de ani decisese să plece în America, la sosirea în Statele Unite se arată complet şocat:

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Secretele lui Tesla – IIISecretele lui Tesla – V >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?