Secretele lui Tesla
© Craig Paton

Ce treabă ar fi avut Da Vinci cu anul 1945 dacă am lua în calcul că de abia peste aproape 500 de ani avea să fie inventată bomba atomică, aşa cum spunea Tesla în însemnările sale?

După cum aţi putut observa din serialul nostru despre genialul inventator sârb cu origini româneşti, acesta a avut o deschidere către orizonturile cuanticii şi subcuanticii atât de avansată pentru vremea sa, încât nici astrofizicienii de astăzi nu se ridică la înălţimea ideilor sale.

Desigur că în prezent astrofizicienii sunt preocupaţi de materia întunecată şi de energia întunecată, adică aceste componente care alcătuiesc aproximativ 85% din masa universului. Însă nu dispun de factorul de genialitate pe care-l avea Tesla, pentru a pătrunde dincolo de aceste aspecte ale materiei şi energiei, ca să vadă şi alte moduri în care lumina şi energia se manifestă pretutindeni în Cosmos.

Totuşi una din ideile lui Tesla expusă de el în jurnalul pe care-l ţinea periodic face o referire foarte interesantă care-l poate conecta cu un alt personaj genial – Leonardo Da Vinci.

Iată ce opinie avea Tesla în acest sens:

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.
Următorul episod<< Secretele lui Tesla – VIII

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?