Secretele lui Tesla
© Craig Paton

Când transmisia pe calea undelor (wireless) este aplicată perfect, tot Pământul va fi transformat într-un creier uriaş

Misteriosul şi genialul inventator avea mintea plină de tot felul de scheme de dispozitive. Este evident că n-a apucat să pună pe hârtie nici măcar un sfert din ele, parţial fie din cauza timpului limitat, parţial datorită fondurilor insuficiente ce puteau susţine cercetările şi testele în laboratorul său.

Se ştie foarte bine că pentru a inventa ceva mai întâi sunt necesare probe ale prototipului respectiv şi, înainte de a asambla prototipul, trebuie mulţi bani pentru achiziţionarea tuturor elementelor necesare prototipului.

Multe componente sunt foarte scumpe şi unele chiar se fabrică destul de greu deoarece costă foarte mult procesul de fabricaţie. De exemplu în deceniul trecut specialiştii în metalurgie au reuşit să obţină câteva sute de grame de aur din câteva sute de kilograme de minereu de fier, dar pentru asta au cheltuit câteva sute de milioane de dolari cât costa întreaga procedură. Deci e clar că din acest punct de vedere tehnologia respectivă nu era deloc rentabilă.

Încă de când era mic, Tesla avea viziuni datorită faptului că suferea de o afecţiune bizară, căreia de multe ori în mintea sa putea vedea străfulgerări luminoase, în interiorul cărora vedea scheme, ori limbi de “foc viu” – probabil un limbaj de lumină codificat, dar şi mai ciudat era că aceste stări care nu ţineau mult se declanşau şi atunci când adolescentului Tesla i se spunea un anumit cuvânt care declanşa aceste flash-uri. Ar fi interesant să descriem cum funcţionau asemenea viziuni în mintea sa.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Secretele lui Tesla – VSecretele lui Tesla – VIII >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?