Secretele lui Tesla
© Craig Paton

Haideţi să vedem ce invenţii ale lui Tesla au fost ascunse omenirii.

Continuăm, după interviul publicat despre concepţiile vizionariste ale lui Nikola Tesla, să vă aducem în atenţie şi alte aspecte mai puţin cunoscute referitoare la marele geniu şi inventator.

Tesla a fost de origine istro-român, chiar dacă sursele oficiale declară că aparţinea etniei sârbe. Este posibil să fi provenit din familie mixtă de români şi sârbi. Desigur că acest aspect este important dacă ar fi să privim la rezervorul de genii care au propulsat omenirea de la spate prin tot felul de invenţii aplicate de-a lungul ultimelor 2 secole.

Spuneam cu altă ocazie că dacă i s-ar fi acordat atenţia cuvenită lui Tesla, în loc de a fi promovat Edison cu al său curent electric şi bec şi cu alimentarea electrică prin cabluri, omenirea ar fi fost astăzi pe o altă treaptă de evoluţie.

De ce?

Pentru că sursele convenţionale de energie – transmiterea prin cabluri a curentului, petrolul cu toată gama de carburanţi, centralele pe cărbune şi altele – determină în timp conflicte politice, diplomatice, economice, militare cu rezultate dezastruoase, aşa cum vedem azi, când reţeaua financiar-bancară a lumii controlează felul în care nivelul de trai al cetăţenilor planetei depinde de asemenea realităţi convenţionale.

Logica e simplă.

Dacă ar fi fost acceptată alternativa lui Tesla, cu extragerea energiei din Punctul Zero adică din Univers, toată lumea ar fi beneficiat fără discriminare de energia liberă iar motivele de conflict nu ar mai fi existat. Ar fi fost energie la liber pentru toată omenirea, sărăcia ar fi fost eradicată de mult şi probabil acum în momentul în care scriu acest articol l-aş fi scris de pe vreo platformă aeriană de agrement, pe care să-mi fi stabilit reşedinţa, călătorind permanent prin atmosferă cu o asemenea casă zburătoare.

Dar n-a fost să fie aşa, şi ca urmare haideţi să vedem ce invenţii ale lui Tesla au fost ascunse omenirii.

În primăvara lui 1898, Tesla reuşeşte să demonstreze public dirijarea prin radio, de la distanţă mare, a unui vas fără echipaj. În acest sens de numele său se leagă celebrul experiment Philadelphia şi primul contact cu alte civilizaţii extraterestre, savantul recepţionând din spaţiu un semnal radio repetat – despre care am relatat în articolul referitor la posibila conexiune a sa cu arcturienii. Pentru această descoperire a fost ridiculizat de contemporani.

Tot lui îi datorăm şi primul sistem de comunicaţie wireless – adică fără fir, primii roboţi, prima telecomandă, ideea de vehicul cu decolare verticală şi altele.

La un moment dat Tesla a propus o schemă care arăta ca un science-fiction: un sistem global de comunicaţii fără fir pentru a transmite mesaje telefonice dincolo de ocean; pentru a transmite ştiri, muzică, rapoarte privind piaţa bursieră, mesaje private, securizarea comunicaţiilor militare, şi mai ales de transmitere de imagini în orice colţ al lumii – altfel spus televiziunea.

Tesla a declarat cu ocazia unei reuniuni ştiinţifice următorul lucru, parcă profeţind viitorul tehnologic al civilizaţiei umane:

Când comunicaţia fără fir va fi aplicată pe scară largă, Pământul va fi transformat într-un creier uriaş, capabil să răspundă în oricare colţ al său.

Viziunea aceasta încă nu a atins stadiul realizării, la 60 de ani după trecerea sa în alte dimensiuni, dar un început în acest sens este cel al tehnologiei wireless – fără fir, folosită astăzi în domeniul telefoniei mobile.

Un pas premergător acestei faze de „creier uriaş capabil să răspundă în oricare colţ al său” este deocamdată internetul. Ori Tesla nu ar fi avut cum să cunoască toate modelele de dezvoltare, în care avea să evolueze omenirea de atunci şi până acum, ca să prezică naşterea internetului actual.

Dar capacitatea sa vizionară a reuşit să anticipeze cu exactitate un asemenea viitor. Ştia el oare care va fi modelul singular prin care ar fi evoluat omenirea, dacă el a prezis un creier uriaş dintr-un capăt la altul al lumii, chiar dacă deocamdată această realitate prezisă de el se află într-o primă etapă?

Dacă el a prevăzut cu atâta exactitate acest lucru, venea el din viitor iar internetul pe care l-a anticipat, era cumva deja o materie de studiu cum este istoria de la şcoală din prezentul nostru?

Următorul episodSecretele lui Tesla – II >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?