Vizualizare Aura Cabinetul Cosmos
Vizualizarea Aurei și a corpurilor subtile inclusiv a Corpului Mental prin intermediul unei aparuturi speciale pe care le puteți testa la Cabinetul Cosmos. Acest sistem unic afișează atât echilibrul aurei cât și puterea chakrelor și nivelul energetic Chi disponibil.
Timp estimat de citire: 3 minute

Majoritatea populaţiei respectiv cam 75% trăieşte având corpul mental – deci Mentalul Conştient – pe nivelul Planului Astral, al emoţiilor şi iluziilor.

Ce este mintea…? De ce avem această minte, spre deosebire de toate celelalte vieţuitoare? Au oare şi ele o minte…? Şi dacă ar avea, de ce nu se pot exprima printr-un limbaj articulat aşa cum vorbim noi? dacă vieţuitoarele au şi ele o minte, deocamdată nu ştim, dar ceea ce ştim este că tocmai vorbirea articulată, inteligentă şi raţională este cea care ne deosebeşte fundamental de întregul regn animal.

Foarte multă lume tinde să localizeze mintea la nivelul creierului. Ceea ce este complet greşit. Cu toate că este adevărat că procesele cognitive ale minţii se desfăşoară pe suportul organic cerebral – sistemul nervos, scoarţa cerebrală, funcţiile emisferelor cerebrale, neurochimismul etc. – totuşi mintea fiind un corp subtil este localizată în afara capului. Cel puţin mintea conştientă aşa cum o mai numim uneori, ea fixându-se la nivelul capului de jur împrejurul acestuia prin cele două vortexuri ale chakrei Ajna de la nivelul frunţii. Această chakră este sediul gândirii conştiente şi tot ceea ce gândim şi analizăm în fiecare zi este trecut prin filtrul acestei chakre.

Mintea fiind un corp subtil nu este localizată în interiorul capului.

Vom intra în acest serial în câteva taine foarte interesante ale minţii umane, pentru a înţelege de ce avem această minte şi mai ales cum să facem să o folosim astfel încât să reuşim să trăim frumos şi în echilibru, chiar şi la vârste înaintate.

Cele două chakre ale Mentalului Conştient – respectiv nivelul conştient al minţii de la nivelul capului – au denumiri specifice. Vortexul anterior al chakrei frunţii se numeşte Centrul Forţei Spiritului sau Centrul Forţei Voinţei şi înţelegem din asta că la acest nivel ne exercităm zi de zi Liberul Arbitru. Chiar şi în cele mai mărunte sau neînsemnate lucruri.

Vortexul posterior al chakrei frunţii se numeşte Poarta Viselor, aşa cum o denumesc chinezii în esoterismul lor oriental. De ce a viselor? Pentru că este conectată cu corpul astral care este caracterizat de emoţii şi de impresiile primite în vis în timpul somnului. Şi sunt convins că aţi auzit de multe ori pe unii spunând că i-au trecut fiori pe şira spinării datorită unei chestii sau alteia care i-a impresionat. Fiorii nu sunt altceva decât valuri de emoţii de moment pe care individul uman le resimte într-o anumită conjunctură.

Dacă prin vortexul anterior din zona frunţii Mentalul Conştient se conectează cu Sinele Spiritual către palierul de luciditate, prin vortexul posterior se conectează cu corpul astral. Deci putem înţelege că în realitate fiecare chakră dintre cele 7 principale sunt interconectate pe nivele, ele fiind ca să zicem aşa interfaţa informaţională de legătură între corpurile subtile şi corpul fizic.

Dar un lucru este important să-l menţionăm aici, având în vedere modul în care omenirea trăieşte şi reacţionează la tot ceea ce se întâmplă în lume dar şi în plan personal, şi anume că majoritatea populaţiei respectiv cam 75% trăieşte având corpul mental – deci Mentalul Conştient – pe nivelul Planului Astral, al emoţiilor şi iluziilor. Şi atunci când individul uman, chiar dacă este cineva care a parcurs nişte cursuri esoterice şi şi-a însuşit nişte tehnici anume, rămâne cu mentalul plasat pe astral, şi constată că dorinţele sale nu sunt îndeplinite, începe şi-şi pune o serie de întrebări despre credibilitatea cunoştinţelor spirituale. Şi în felul acesta foarte mulţi care o pornesc la un moment dat pe calea spirituală ajung să fie dezamăgiţi, mai mult sau mai puţin fără să înţeleagă în realitate că ei înşişi greşesc în felul în care-şi folosesc mintea.

Transcendenta-biospecter-cabinetul-cosmos
Diferenţa dintre o persoană contemplativă (minte holistică) şi o persoană non-contemplativă (minte reducţionistă). Indicele de Transcendenţă reprezintă capacitatea spirituală de a depăşi (transcede) anumite stări prin intermediul mentalului (Cabinetul Cosmos).

Mintea are multe căi în labirintul său interior şi uneori ea ne poartă când pe nivelul astral, când pe cel mental, când mai urcă spre cel al conştiinţei sau al spiritului, când mai coboară iar pe nivelul astral şi tot aşa.

Vom continua acest serial în care vom învăţa împreună cum să ne folosim corect mintea pentru a trăi frumos, armonios şi cu spor.

Articolul precedentRoswell – OZN şi Noua Ordine Mondială
Articolul următorCauzele spirituale ale bolilor – Mâinile – IV
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile