Zerul
© Bigstockphoto

Zerul – băutura zeilor?

Se ştie de foarte mult timp faptul că norvegienii sunt unii dintre cei mai longevivi oameni de pe planetă. Ce nu se ştia până acum este secretul longevităţii lor. Iată că de azi înainte, acest secret nu va mai fi ţinut ascuns.

Longevitatea lor este dată de consumul zilnic al acestei băuturi, o băutură miraculoasă, cu extrem de multe beneficii asupra sănătăţii, băutură ce este la îndemâna oricui şi de care dacii noştri ştiau sigur ce proprietăţi are, folosindu-l zilnic.

Este vorba despre zer, un remediu uimitor, promovat de cunoscutul doctor Paavo Ariola. Dovadă că zerul este uimitor stă în faptul că bătrânul Thomas Parr, un agricultor simplu din Anglia, a trăit 152 de ani. El a recunoscut faptul că a consumat zi de zi câte un pahar de zer.

Compoziţia şi proprietăţile curative ale zerului

Acest produs natural este considerat aliment şi este potrivit pentru toate vârstele. Din cauza asemănării de laptele matern, acesta poate fi utilizat în loc de lapte în dieta celor mici.

Zerul este de fapt un lichid eteric alcătuit în mare parte din apă – 93%.

Pe lângă conţinutul de apă, zerul este bogat în potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, fier, zinc, cupru, cobalt, mangan, molibden, vitamine, enzime cât şi aminoacizi.

O sută de mililitri de zer conţin doar 26 de calorii, ceea ce este perfect pentru arderea grăsimilor. Una dintre cele mai sănătoase băuturi pentru ficat şi nu numai!

Zerul este unul dintre cele mai bune „medicamente” pentru ficat, fiind un adevărat detoxifiant.

Dacă vă confruntaţi cu orice boală de ficat, beţi zer în fiecare zi, şi în scurt timp acesta se va regenera.

Zerul este format din beta – lactoglobulin, care încarcă organismul cu aminoacizi de tip BCAA, care ajută considerabil în boala hepatică modernă.

Mai mult de atât, aminoacizii mai ales cei prezenţi în cantităţi considerabile în zerul de vacă, au proprietăţi de refacere a ADN-ului şi ARN-ului, îmbunătăţind mult oxigenarea întregului corp şi formarea anticorpilor necesari împotriva bacteriilor şi virusurilor.

Experţii susţin faptul ca aminoacizii prezenţi în zer măresc speranţa de viaţă a persoanelor cu ciroză hepatică cu peste 10 ani! Alfa – lactalbumina conţinută în zer este bogată în triptofan, un aminoacid esenţial cunoscut pentru reglarea şi îmbunătăţirea somnului şi a stării de spirit.

Zerul este bogat şi în imunoglobuline şi lizozomi care întăresc sistemul imunitar şi care sunt foarte utili în afecţiunile hepatice cronice.

Zerul este plin de cisteină, o substanţă necesară pentru fabricarea de glutation, un antioxidant puternic ce protejează organismul de infecţii şi toxine.

Glutationul este de asemenea destul de eficient şi în tratamentul glandei tiroide, cancerului, sclerozei cât şi a bolii Parkinson.

Pentru rezistenţă şi pierdere în greutate

Dacă sunteţi sportivi în devenire sau chiar de performanţă, şi doriţi să vă menţineţi în formă, sau dacă aveţi copii pe care i-aţi îndrumat către sport, oferiţi-le posibilitatea de a consuma zilnic zer şi performanţele lor vor fi remarcabile.

Dacă încercaţi să pierdeţi în greutate, dacă sunteti stresaţi sau suferiţi de boli grave, trebuie să includeţi în dieta zilnică zerul de vacă. Acesta este abundent în electroliţi, hidratează perfect corpul, oferă energie şi este mult mai potrivit decât băuturile energizante care sunt toxice pentru organism.

Zerul contribuie de asemenea la menţinerea sănătăţii şi bunăstării, deoarece scade glicemia şi tensiunea arterială. Problemele cu care se confruntă lumea modernă cum ar fi obezitatea, hipertensiunea arterială, epuizarea precum şi stresul pot fi atenuate cu un consum regulat de zer.

Strămoşii noştri dacii ştiau ei ce ştiau despre zer şi de aceea erau sănătoşi şi zdraveni.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?