Secretul tahionilor
© agsandrew / Bigstockphoto
Timp estimat de citire: 3 minute

Am putea numi tahionii drept „gândurile Creatorului”.

Deşi lumea ştiinţifică studiază domeniul cuantic de cel puţin două decenii încoace, încă există multe aspecte legate de existenţa anumitor particule despre care doar se teoretizează că se manifestă.

Spunem că se teoretizează deoarece deocamdată nu s-au putut realiza dispozitive atât de performante încât să fie identificate asemenea particule cuantice şi subcuantice. Cu toate acestea, ele sunt luate în considerare pe baza teoriilor matematicilor superioare, din care se desprind foarte multe ecuaţii care, teoretic, demonstrează cel puţin la nivel de idee existenţa lor.

Înainte de a intra în miezul acestui articol să vedem ce definţie au tahionii, aşa cum au fost ei clasificaţi de către savanţi. Teoretic ei ar circula practic cu viteză infinită, masa lor spre deosebire de fotoni fiind imaginară.

Un aspect foarte interesant care a fost postulat în legătură cu ei, este următoarea ciudăţenie.

Se spune că tahionul ar ajunge la destinaţie înainte sau cel puţin chiar în momentul în care a pornit din punctul unde se află. Deci practic instantaneu, şi asta datorită vitezei sale nelimitate.

Teoria relativităţii postulează cel puţin în privinţa fotonilor că particulele care se deplasează prin Univers, având masă, cedează la un moment din această masă a lor pe măsură ce viteza ar creşte, ceea ce seamănă cu ideea de consum de combustibil.

Ori în cazul tahionilor, viteza lor fiind nelimitată, practic infinită, rezultă că nu au masă. Dar efectul numit radiaţia Cerenkov, care spune că odată ce o particulă se deplasează mai repede decât lumina, ea determină apariţia unei irizaţii albăstrui a particulei, deoarece aceasta transformă masa în energie care este degajată în procesul deplasării, această energie având nuanţa albăstruie.

Ori tahionul care nu are masă, pune următoarea problemă: ce îi imprimă – cel puţin teoretic conform calculelor – o asemenea viteză?

Şi mai ales de unde îi vine acea energie?

Articolul precedentBeneficiile meditaţiei asupra psihicului – II
Articolul următorSistemul imunitar – I
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile