Secretul tinereţii
© Bigstock

Secretul tinereţii este nu doar a gândi că eşti tânăr mereu şi plin de voie bună, astfel încât să atragi prin Legea Rezonanţei doar lucrurile bune, ci şi să ai permanent trăiri pozitive adică să fi bucuros fără vreun motiv.

Lumea a ajuns deja la un stadiu în care tehnologia se îmbină cu componente organice. Ingineria genetică şi nanotehnologia îşi dau  mâna pentru a oferi posibilităţi mult mai largi de prelungire a vieţii şi pentru eliminarea aspectelor degenerative ale corpului fizic.

Practic asistăm în prezent la o ofensivă a ştiinţei asupra acelor aspecte ale corpului uman care suferă de pe urma abuzurilor alimentare, a consumului excesiv de medicamente, a unui stil de viaţă inadecvat şi aşa mai departe.

Ceea ce încearcă oamenii de ştiinţă să obţină sunt rezultate concrete care să poată ajuta la menţinerea sănătăţii şi la prelungirea vârstei. Lucruri care până în urmă cu doar câţiva ani păreau chiar de domeniul SF-ului acum chiar au devenit realitate.

Şi aici dăm un singur exemplu – imprimantele care scot în 3D organe de schimb pentru pacienţii care au diferite probleme. De exemplu dacă cineva şi-a pierdut o ureche, se prelevează ţesut ADN de la această persoană, se introduce modelul genetic în computer, iar din computer este copiat şi reprodus apoi tiparul urechii cu materie organică aşa cum a avut-o iniţial persoana respectivă. Şi asta este valabil pentru orice organ. Deci vorbim despre o adevărată etapă de revoluţie în medicină mai ales.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile