Sefira Daath şi iniţierea spirituală
© Bigstockphoto

Despre sefira Daath și accesul la acest stadiu vorbea Iisus când spunea că mulți se înghesuie și puțini reuşesc, căci poarta e îngustă.

Esoterismul conţine foarte multe ramuri, dintre care una este kaballa. Această ştiinţă esoterică este destul de complexă, având în vedere că studiază căile de interconexiune ale traseelor subtile ale omului.

Kaballa este ştiinţa care studiază în profunzime Arborele Vieţii cum i se mai spune structurii fiinţei umane, iar uneori esoteriştii fac referire la această disciplină esoterică numind-o Învăţătura Copacului Vieţii.

Şi asta deoarece explică modul în care mecanismele subtile interioare funcţionează în raport de centrii energetici descrişi bineînţeles cu alte denumiri decât cele cunoscute în literatura spirituală asiatică.

Despre kaballa se poate comenta mult, însă unul dintre aspectele sale subtile, dacă este înţeles aşa cum trebuie, poate fi corelat cu nivelele de ADN dar şi cu nivelele de evoluţie spirituală.

Se spune de exemplu că există un pattern general pentru planeta Pământ şi pentru omenire. Aşa cum apa, care menţine viaţa pe planetă căci fără ea nu ar putea supravieţui nici o vieţuitoare, există în cele trei stări de agregare – respectiv solidă, lichidă şi gazoasă, la fel există trei nivele de evoluţie spirituală – profan, discipol şi maestru şi trei categorii de oameni – tamasic, rajasic şi sattvic.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?