Semnificațiile esoterice ale corpului uman

Orice se întâmplă pe partea exterioară a corpului nostru are o legătură directă cu atitudinea noastră interioară.

Continuăm acest miniserial cu informații care sperăm să le considerați foarte interesante și foarte utile în același timp. De ce? Pentru că orice se întâmplă pe partea exterioară a corpului nostru are o legătură directă cu atitudinea noastră interioară.

Șoldurile, care se află în legătură prin intermediul coloanei vertebrale cu umerii, se referă la capacitatea de a gestiona lucrurile în plan domestic. Nu degeaba acestei părți a organismului i-a fost atribuită și capacitatea gestației și a aspectelor specifice maternității. De exemplu, o persoană tânără care are șoldurile mari (late) este dependentă în mod direct de mama sa, indiferent că este femeie sau bărbat. O problemă apărută la articulația șoldului, depinde acum și pe care parte, denotă o chestiune aflată în relație cu părintele de gen masculin sau feminin. Șoldurile indică în general stabilitatea persoanei, de a fi pe picioarele sale, cum se spune. De obicei, la un șold voluminos îi este asociată o coapsă la fel de voluminoasă, precum și o gambă pe măsură. Nu o să vedeți niciodată o persoană cu șolduri și coapse voluminoase, și cu gambe subțiri. Natura și geneticul nu fac asemenea greșeli! Astfel dacă șoldurile se află, din punct de vedere al constituției fizice a omului, în prelungirea spatelui și abdomenului, de sus în jos, realizăm că în realitate, organismul nostru este o magnifică și misterioasă, în același timp, mașinărie care este structurată pe exterior conform corespondențelor ezoterice ale interiorului nostru.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Pieptul ca zonă a trunchiului este corelat cu capacitatea de a face față lucrurilor din viață care vin către noi. Arată în același timp și puterea sufletească pe care individul, indiferent că e femeie sau bărbat, o manifestă de-a lungul vieții. Și aici vă dau iarăși niște exemple. Sportivii sunt oameni care-și urmăresc îndeplinirea țelurilor personale, și ca urmare forma corpului lor este una echilibrată și armonioasă. La nivelul pieptului în unele ramuri sportive masa musculară e mai mare, asta fiind dovada puterii și determinării acelui individ în a face față tuturor provocărilor la nivel sufletesc. În schimb, există oameni trecuți de 50 de ani, care deși au făcut sport la viața lor, cedează în fața unor circumstanțe mai dificile ale vieții. La asemenea oameni, veți putea observa un piept lăsat, adică respectiva masă musculară, este lăsată. Iar asta se vede mai ales la unii sportivi de performanță care din diferite motive își ratează cariera.

Abdomenul, în schimb, este zona corpului care se află în corespondență cu capacitatea de a-și ține ego-ul în frâu, de a menține capacitatea de comunicare interrelațională cu alții la un nivel pozitiv, fără aspecte negative cum ar fi orgoliul sau lăcomia. Din contră, sunt persoane cu abdomenul deformat, așa zisa burtă mare, care cu cât este mai mare, cu atât arată gradul de importanță de sine pe care și-l acordă sieși. Dacă vorbim despre cele trei perechi de „pătrățele” așa cum se văd la persoanele cu abdomenul lucrat, fiecare grupă din cele trei, corespunde câte unui nivel anume. Perechea superioară este corelată cu nivelul spiritual, cea mediană cu nivelul lumesc al relaționărilor, iar cea de jos se află în legătură cu natura noastră inferioară ce ține de instincte. Astfel o persoană cu un abdomen lucrat sau chiar nelucrat dar menținut în stare normală, va fi o persoană care-și controlează bine viața și destinul, în timp ce o persoană cu burta mare va fi una care se lasă dominată de instinctele sale, de poftele pe care le are și de toate aspectele negative ale propriei personalități. Așa vă puteți da seama, studiind corespondențele dintre zonele corpului și caracteristicile lor, cu ce oameni aveți de-a face în viața voastră de zi cu zi.

Vom continua miniserialul cu modele combinate ale acestor aspecte, pentru a vă ajuta să evoluați prin cunoașterea aceasta ezoterică.

Următorul episod<< Semnificațiile esoterice ale corpului uman (I)Semnificațiile esoterice ale corpului uman (III) >>
Acest articol face parte 2 din 5 seria Semnificațiile esoterice ale corpului uman
Articolul precedentSănătate de la Natură – Dinții
Articolul următorCum ajungem să ne vindem viața pentru niște firimituri
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile