Acasă Revista Cosmos Cunoaștere și evoluție Simbolistica hainelor – II

Simbolistica hainelor – II

0
3100
Meryl Streep, în filmul "Diavolul se îmbracă de la Prada"

Un alt element definitoriu este culoarea hainelor în vis, indiferent că sunt vechi, urâte, rupte, zdrenţuite sau noi. Şi aici excludem cazuistica rochiei de mireasă, atât de cunoscută în folclorul oniric popular.

Hainele reflectă valoarea pe care o persoană o are, atât aici în lumea fizică a Pământului, cât şi în alte dimensiuni. Aşa cum s-a pus preţ pe aspectul hainelor încă din antichitate – culoare, croială sau geometria lor – la fel se caută ca hainele să fie puse în valoare şi în epoca modernă.

Conform declaraţiilor multor clarvăzători, hainele din lumea fizică sunt observate ca fiind aproape la fel şi în planurile dimensionale subtile. Astfel că valabilitatea hainelor este cam aceeaşi atât în lumea terestră, cât şi în lumea viselor. Şi în acest episod ne vom ocupa de aspectul şi culorile hainelor în visele noastre. Dincolo de acele vise cu rochia de mireasă şi costumul alb de ginere, care apar uneori în vis şi care anunţă evenimente neplăcute, să vedem semnificaţiile corespunzătoare.

Dacă în vis apar haine noi este vorba de o schimbare de statut social-profesional. Când hainele apar zdrenţuite în vis este vorba de pierderea unui loc de muncă, a unei oportunităţi sau de degradarea condiţiei morale în legătură cu alte persoane sau cu chestiunile de reuşită socială.

Dacă hainele sunt noi dar murdare, este vorba despre un eventual compromis care trebuie făcut pentru a obţine ceva important.

Dacă hainele sunt vechi şi murdare, este semn că trebuie schimbată propria mentalitate în privinţa felului în care sunt privite lucrurile, deoarece la nivel relaţional şi al statutului social aspectul zdrenţuit indică mari probleme şi dificultăţi, precum şi o gândire învechită bazată pe prejudecăţi de tot felul.

Dacă în vis apar haine de costum fără mâneci, este vorba despre probleme legate de aptitudinile proprii.

Panatalonii rupţi de exemplu, zdrenţuiţi sau murdari au legătură cu posibilităţile de înaintare pe drumul vieţii.

Dacă pantalonii sunt curaţi sau noi în vis, ori dacă visaţi că probaţi nişte pantaloni, e cazul să vă gândiţi că în curând urmează o schimbare de direcţie în viaţa personală sau profesională.

De asemenea dacă unei haine pe care o aveţi sau o vedeţi în vis şi o îmbrăcaţi, mânecile îi sunt murdare sau rupte, vă pot aştepta dificultăţi profesionale. La fel este şi în cazul în care visaţi pijamale, cămăşi sau canadiene ori pardesie sau paltoane cu mânecile rupte sau fără ele.

Un alt element definitoriu este culoarea hainelor în vis, indiferent că sunt vechi, urâte, rupte, zdrenţuite sau noi. Şi aici excludem cazuistica rochiei de mireasă, atât de cunoscută în folclorul oniric popular.

Hainele noi şi albe indică intrarea într-o perioadă de purificare sau de pace, fie că este vorba de viaţa de familie, ori cea socială. Hainele albe şi murdare sau rupte, ori zdrenţuite, arată că cineva sau o situaţie neplăcută vă aduce dificultăţi morale şi de evoluţie.

Cele negre indică sacrificii – dacă sunt vechi, rupte sau murdare, haină sau pantalon, ori bluză, pijama sau orice alt accesoriu, arată posibile probleme de sănătate neştiute cauzate de eforturi făcute în trecutul apropiat.

Dacă sunt negre şi noi, dar rupte, murdare sau zdrenţuite, arată că veţi face mari sacrificii pentru a vă îndeplini nişte obiective. Cele negre şi murdare, rupte sau zdrenţuite, dacă apar în vise repetate, sunt semnul că v-aţi putea îmbolnăvi datorită unor pierderi de persoane din trecut sau pierderii unor situaţii, de care vă agăţaţi inconştient.

Hainele negre şi noi, dar murdare sau pătate, ori zdrenţuite, sunt indiciul unor sacrificii pe care le veţi face, în familie sau profesional, care s-ar putea să vă coste sănătatea, statutul social sau chiar să vă aducă dificultăţi financiare foarte mari.

Dacă sunt haine albe, noi şi curate, în afară de rochia de mireasă, este semnul unor reuşite în privinţa cărora sunteţi ajutaţi de către Providenţa Divină.

Vom continua simbolistica hainelor şi în episodul următor. Este interesant, aşa e?

Următorul episod<< Simbolistica hainelor – ISimbolistica hainelor – III >>

NICIUN COMENTARIU

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?