© iStock
Timp estimat de citire: 3 minute

Să vedem o enumerare a acestor mijloace de transport, pentru a ne face o idee despre ce înseamnă ele când ne apar în vis.

Visele pe care le avem aproape în fiecare noapte conţin fel de fel de elemente pe care, în majoritatea lor, la trezire le uităm.

De multe ori ne visăm ba într-un tramvai, ba într-un autobuz sau troleibuz, mai rar în metrou, şi tindem să punem asemenea vise pe seama unor activităţi recente de cu câteva zile înainte, ca şi când este doar o simplă reflectare a unor chestii banale undeva prin subconştientul nostru. Dar lucrurile nu sunt deloc aşa cum credem noi în acest sens. Ce semnificaţie pot avea vehiculele de transport în visele noastre, având în vedere că uneori visăm că suntem într-un avion sau pe un vapor? Cu certitudine asemenea mijloace de transport nu au legătură cu banalele noastre trebuşoare cotidiene, ci cu altceva.

Ca să vă dau un exemplu, în urmă cu câţiva ani am avut un vis în care eram cu un prieten şi ne îmbarcasem într-un avion. Aveam doar nişte mici genţi de voiaj la noi, ceea ce era de presupus că nu călătoream prea departe. Totuşi, plecam cu avionul, şi e clar că nu te duci cu avionul într-o localitate aflată la vreo oră de mers cu maşina. Deci ideea era de distanţă mare. Dar în vis ştiam că nu aveam o destinaţie anume. Şi atunci ce semnificaţie avea avionul? Păi să vedem o enumerare a acestor mijloace de transport, pentru a ne face o idee despre ce înseamnă ele când ne apar în vis.

Dacă visăm des la intervale de săptămâni că mergem cu bicicleta, asta arată că trebuie să ne menţinem constant stilul de a face lucrurile în viaţa de zi cu zi. Odată cu trecerea la maşină gen turism, încep să se schimbe aspectele. Dacă visăm că ne urcăm într-o maşină a noastră sau a vreunui cunoscut, este semn că la nivel personal destinul ne cere să ne menţinem constanţi în direcţia acelei atitudini pe care o avem faţă de ceilalţi şi faţă de chestiunile pe care le rezolvăm. Poate fi orice marcă, nu contează. Semnificaţia e aceeaşi, anume că suntem preocupaţi de propriul statut social în relaţiile cu ceilalţi. Pentru că maşina fiind ceva care se deplasează, asta arată felul în care noi ne deplasăm prin viaţă referitor la poziţia noastră socială. De asemenea contează viteza deplasării. O viteză mare a maşinii ne indică faptul că ne grăbim spre ceva pe care-l vrem înfăptuit cât mai repede. Deci turismul visat este semnul modului în care noi ne deplasăm pe coordonatele propriei evoluţii.

Articolul precedentHoroscop Cheile Genelor – Martie (2020)
Articolul următorAlchimia taoistă – noţiuni simple
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile