Acasă Revista Cosmos Enigmele Civilizaţiei Simbolurile divine în Natură

Simbolurile divine în Natură

2588
0
Simbolurile divine în Natură
© Flickr
Timp estimat de citire: 3 minute

Simbolurile sunt o parte dintre lucrurile uimitoare care pot lăsa o impresie psihologică puternică în mentalul nostru.

Cvilizaţia umană dispune la ora actuală de metode de investigaţie destul de sofisticate, având în vedere cuceririle tehnico-ştiinţifice.

Datorită invenţiilor din ultimii ani putem vedea pe timp de noapte, de exemplu, cu ajutorul aparatelor cu termoviziune sau a altor dispozitive similare, ce folosesc infraroşiile pentru detectarea persoanelor. Cu toate acestea suntem încă într-un stadiu de început referitor la descifrarea unor modele existente în natură, şi mă refer aici la acele locuri care prezintă particularităţi aparte, deosebite şi care datorită formelor pe care le au nu se încadrează în formele obişnuite de relief.

În multe locuri din lume există forme de relief naturale, care prezintă forme precise sau aproape precise, cum este Sfinxul din Bucegi, Sfinxul din Peru de la Marcahuasi sau profilul leonin din Malibu, ori un alt Sfinx de la noi de la Topleţ sau chipurile de daci din Retezat şi desigur sunt cu sutele în lume astfel de formaţiuni care redau fie chipuri, fie forme umanoide sau zoomorfe.

Pe lângă acestea mai avem peşterile în care, în multe dintre ele, se pot observa de asemenea diferite forme care în mod cert nu pot fi doar rodul factorilor naturali de eroziune – forme precise umanoide sau antropomorfe în bolovani sau în stalactite, amintind de ciudate creaturi cunoscute doar în străvechime, şi ne putem pune întrebarea în privinţa tuturor acestor chestiuni, ce provenienţă au ele?

Articolul precedentMona Lisa extraterestră – III
Articolul următorZeii şi războaiele lor pe Pământ – IV
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile