Sintropia şi viitorul omenirii
Sintropie - Formă de organizare a conștiinței în cadrul unui sistem în care fiecare parte individuală acționează în beneficiul întregului.
Timp estimat de citire: 3 minute

Se deosebire de democraţie, în care se pune accentul pe ego, în Sintropie accentul este pus pe suflet.

Vremurile moderne ne solicită din plin din toate punctele de vedere. Modul în care noi răspundem în faţa acestor provocări, determinate tot de activitatea noastră cotidiană, ne pune deseori în situaţii nedorite, deşi chiar şi în asemenea circumstanţe ne străduim să găsim soluţii.

Democraţia presupune egalitatea în drepturi, libera exprimare precum şi respectarea drepturilor.

Putem spune că democraţia nu mai este bună deoarece în prezent fiecare ţine atât de mult la propriile păreri, chiar dacă uneori sunt greşite, încât refuză sistematic şi categoric explicaţiile semenilor săi.

De aici democraţia devine plutocraţie personală, adică „doar adevărul meu contează”.

Astfel se nasc multe conflicte ce se lasă cu ură de rasă, cu ranchiuni adânci, cu rivalităţi, chiar războaie în numele terorismului – acuma nu se mai duc războaie în numele Domnului, blocade economice şi chiar lovituri globale la bursă. Şi printre toate acestea sunt celelalte lucruri şi situaţii mai mici şi intermediare care umplu viaţa socială a civilizaţiei umane. Deci se vede de pe Lună, poate chiar de pe Marte, că pe Pământ democraţia nu este deloc bună deoarece alimentează ego-ul şi deci conflictele.

Pentru a putea trece la un nou stadiu de evoluţie, omenirea trebuie să înveţe cooperarea.

Dar cum să faci asta când eşti încă în tranziţie dinspre democraţie către un stadiu nou, neexperimentat încă?

O asemenea trecere nu poate fi şi nu va fi uşoară, deoarece dacă ne gândim cum a fost tranziţia de la epoca medievală – cu nobilime şi sclavi – la cea democratică, ne amintim câte sincope, piedici şi sacrificii s-au făcut până când lumea a înţeles cum stă treaba. Şi chiar şi când a fost instaurată democraţia, după 200 de ani în Statele Unite tot existau segregări rasiale şi lupte de stradă, crime şi inechităţi sociale cu grămada. De abia spre anii 80 s-au estompat toate aceste aspecte agresive, deşi nici azi, în 2018, n-au dispărut în totalitate.

Deci vedem că trecerea de la democraţie către Sintropie – forma socială în care cu adevărat toţi sunt egali şi toţi au de toate – nu se poate face aşa uşor.

De ce?

Următorul episod<< Sintropia şi viitorul omenirii – ISintropia şi viitorul omenirii – III >>
Articolul precedentReţeaua de Eliberare Spirituală – Apocalipsa (III)
Articolul următorOZN – avangarda Confederaţiei Galactice – V
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile