Un alt fel de terapie
Foto: Mihăiţă Toma
Timp estimat de citire: 3 minute

Sistemul Imunitar este capabil să vindece orice problemă am avea, cu o viteză și o eficiență uimitoare, cu condiția să funcționeze la parametri optimi

Ființă umană compusă din trup, minte, suflet și spirit, este o creație minunată și perfectă a lui Dumnezeu. Noi avem „în dotare” sisteme și mecanisme de combatere a dezechilibrelor atât de complexe și de fine, încât acestea nu au putut fi încă înțelese în totalitate de către știința raționalistă.

Funcționarea însăși a ființei umane, compusă din o sută de trilioane de celule ce lucrează în regim de corelare infinită și a cel puțin 7 corpuri, este o minune, care se întâmplă zilnic, secundă de secundă. În corpul fizic se produc un milion de reacții biochimice/secundă iar celelalte corpuri (energetice și spirituale) primesc și transformă energia cosmosului, astfel încât corpul fizic și ființa umană în ansamblu să poată funcționa armonios.

Unul din mecanismele de funcționare cele mai ingenioase cu care ne-a prevăzut Creatorul, este Sistemul Imunitar. Aceasta este un program de autovindecare cu care ne naștem, proiectat să rezolve tot ceea ce ar putea deveni o problemă pentru corpul fizic. Sistemul Imunitar este capabil să vindece orice problemă am avea, cu o viteză și o eficiență uimitoare, cu condiția să funcționeze la parametri optimi. Rolul principal al acestuia este apărarea ființei noastre prin anihilarea sau neutralizarea invadatorilor sau a perturbărilor produse de diverși factori externi. Într-o definiție foarte largă, Sistemul Imunitar constituie totalitatea mijloacelor de apărare folosite de organismul uman. Asta în plan fizic. Dar există și o componentă psihică a Sistemului Imunitar, studiată de Psiho-neuro-inumologie, cu impact extraordinar asupra corpului fizic.

Conform cercetărilor tot mai laborioase din ultimii 30 de ani, sănătatea și buna funcționare a corpului fizic este determinată intr-o măsură covârșitoare de armonia și buna funcționare a corpurilor mental și emoțional.

Așa cum spun Fondatorii, marea problemă de care va depinde sănătatea oamenilor si rămănerea lor în plan fizic mai mult timp va fi slăbirea și perturbarea serioasă a Sistemului Imunitar, pentru care medicina alopată are foarte puține soluții. De acea este foarte important să ne informăm și să ne îngrijim singuri pe toate planurile menținându-ne un grad de armonie cât mai bun și ridicându-ne vibrația prin practici fizice și spirituale.

De Sistemul Imunitar se ocupă Imunologia, care este o specialitate biologică și medicală ce studiază mecanismele de apărare ale organismului împotriva germenilor patogeni și dereglările acestor mecanisme. Ea se bazează pe mai multe constatări:

Orice organism poate recunoaște și tolera ceea ce îi aparține ca fiind propriu și poate recunoaște și respinge ceea ce îi este străin; recunoașterea, tolerarea și respingerea au loc prin mecanisme complexe ce fac să intervină organe (timusul, ganglionii limfatici, splina, măduva osoasă), celulele (macrofage, limfocite) și molecule (anticorpi, citokine).

Organismul recunoaște orice substanță străină numită antigen, celulele Sistemului Imunitar intervin distrugând-o și secretând anticorpi împotiva ei. Acest proces se desfășoară în doi timpi:

  • Răspunsul imunitar al sistemului numit natural (innăscut), care împiedică pătrunderea germenilor și pe care îi atacă dacă trec de barierele exterioare ale organismului;
  • Răspunsul imunitar al sistemului numit de adaptare, care intervine în cazul eșecului sistemului imunitar natural.

Ce trebuie să facem pentru a menține sistemul imunitar în stare optimă de funcționare pe planul fizic al fiinţei noastre?

Vom prezeta câteva lucruri foarte importante de care trebuie să avem grijă permanent formându-ne obiceiuri sănătoase și benefice.

1. Alimentație sănătoasă și ușoară cu multe legume, zarzavaturi, fructe semințe și cereale încolțite. Pe cât posibil bio sau ecologice. Cât mai puține alimente preparate termic și chimizate. Cât mai puțină carne și preparate din carne (se permite pește, curcan și pui de țară). Este de dorit să excludem zaharul și laptele dulce.

În 2015 Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut că zahărul produce acidoză (mediul propice dezvoltării agenților patogeni și hrană principală pentru Candida) și dă dependență (e ca un drog) găsindu-se în sute de produse. Iar carnea roșie și de porc produc toxine și acidoză conducând la cancer! Evident că OMS a recomandat reducerea ponderii acestor alimente în alimentația zilnică până aproape de zero.

Specialiștii naturisti recomandă în mod obișnuit un regim 80 – 20, adica 80% alimente alcaline și 20% alimente acide. În cazul bolilor serioase se recomandă dieta bazică, diete vegetariene sau vegane. Foarte important este să folosim sucuri naturale proaspete de legume sau fructe (2- 4 pahare/zi) cu cât mai puține erbicide și pesticide, sucuri ce aduc energie vitala, enzime minerale, vitamine și apă biologică activă hexagonală, ele digerându-se în 10 – 15 minute cu un consum mic de energie din partea organismului.

În cartea noastra Sistemul Imunitar – Cheia Sănătății, ed. Dharana București găsiți lista cu alimentele bazice, neutre și acide, modul de combinare corect al alimentelor, precum și informații despre importanța bioterenului intern.

Atenție și la cum mâncați: încet, fără grabă cu mestecare îndelungată( 20 – 40 de ori) pentru că în gură se ia 70% din energia alimentelor. Să stați cel puțin 20 minute la masă într-o atmosferă liniștită fără certuri pentru că abia după 20 minute se dă informația de sațietate de la stomac la hipotalamus.

Mesele principale trebuie să fie cea de dimineață și cea de prânz iar cea de seară să fie foarte ușoară pentru că seara nu mai funcționează nici un meridian energetic legat de digestie.

Continuare în episodul următor.

Următorul episodSistemul imunitar – II >>
SURSĂPixabay
Articolul precedentSecretul tahionilor
Articolul următorTerapia holistică – I
Mihăiță Toma este autor a patru lucrări apărute între 2009 și 2015 la Editura Dharana – Apa, miracolul vieții, Dezintoxicarea fizică și psihică, Sistemul imunitar – cheia sănătății și Vindecarea prin Iubire și Iertare. Cărțile au un nivel accesibil publicului larg și prezinta informații utile pentru viața de fiecare zi.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Elena Pana
Elena Pana
3 ani în urmă

Acest mod de nutriție vegan este demn de urmat dacă vrem sa nu trecem pe la doctor niciodată!