Sistemul imunitar - II
© Bigstockphoto
Timp estimat de citire: 3 minute

La o primă analiză pot părea multe lucruri de făcut dar grija față de corpul fizic este prima dovadă a iubirii de sine, acesta fiind templul sufletului.

2. Dezintoxicare periodică. Datorită alimentelor cu chimicale, E-uri, cărnii, zahărului, medicamentelor, anticoncepționalelor, etc., a sedentarismului și stresului în care trăiesc majoritatea semenilor noștri, în intestine în special se acumulează în timp cantități importante de toxine sub forma unei plăci de mucoid pe pereții acestora.

Această placă de mucoid împiedică absorbția normală a nutrienților prin pereții intestinelor, îngustează lumenul prin care trece bolul alimentar și acoperă plăcile Peyer de pe pereții intestinului subțire unde se produc 70% din celulele Sistemului Imunitar. Toxinele din organism se elimină prin 5 organe principale și anume intestinul gros, ficatul, rinichii, plămânii și pielea.

Foarte important este să curățăm periodic intestinele și ficatul prin una sau mai multe din următoarele metode:

  • Post terapeutic cu sucuri proaspete de legume sau fructe 1 -2 l/zi cu sau fără clisme, 1-3-7 zile + tot atâtea zile de revenire.
  • Shank Prakshalana, curățarea yoghină a tubului digestiv cu o soluție de apă cu sare sau ceai cu sare o dată la 3 luni.
  • Curățarea ficatului și a vezicii biliare de 8-10 ori (o dată/lună), iar apoi de 1-2 ori/an conform metodei naturopatului german Andreas Moritz. Acesta spune că datorită alimentației cu carne, în ficat se pot forma între 3000 și 7000 de pietricele de colesterol cu săruri biliare care obturează canalele hepatice, reduc drastic producția de bilă și funcția antitoxică a ficatului care este uzina corpului nostru fizic cu peste 500 de funcții.
  • Monodiete cu fructe de la 3 – 14 sau 21 zile.
  • Folosirea de curățitoare intestinale (Psylium, Colon Help, Colon Help Detox Forte, Detoxin, Colovada 2Plus, etc., etc). Aici trebuie să aveți grijă ca produsele pe care le folosiți să nu conțină crușin, senna, rubarbără sau aloe ferox, care sunt iritante pentru intestine și care nu sunt suportate de toată lumea.
  • Toate metodele enumerate mai sus au fost experimentate personal din 1980 și până în prezent și sunt prezentate în detaliu în cartea noastră Dezintoxicarea Fizică și Psihică, ed.2-a, ed. Dharana București.

3. Apă alcalină (pH 8 – 8,5) curată chimic și microbiologic hexagonală (se pot folosi paharele și carafele TC pentru a o face hexagonală și a o energiza în numai 3 minute) și pe cât posibil cu potențial de oxido-reducere sub 0 milivolți  pentru a combate radicalii liberi.

Se recomandă o cantitate de 1,5 – 2 litri de apă plată alcalină/zi și trebuie avut în vedere că apa fiartă (ciorbe, supe, ceai, cafea) nu intră la balanța hidrică pentru că este destructurată. Ceaiul și cafeaua se pot restructura cu căni de ceramică TC. Sucurile proaspete de legume și fructe intră la balanța hidrică. Ideală pentru locuitorii orașelor este apa Kangen.

4. Respirație completă (abdominală – toracală – claviculară). Marea majoritate a oamenilor respiră superficial, adică numai clavicular. Din acest motiv gazele toxice din plămâni nu se elimină decât parțial, alimentarea cu oxigen si prana este insuficientă și evident că Sistemul Imunitar nu va funcționa la parametri optimi. În cartea noastra Sistemul Imunitar – cheia Sănătății, la pagina 80 am prezentat 3 exerciții de respirație fundamentale accesibile şi nepericuloase care pot fi învățate relativ ușor. Este bine să le practicați în zone nepoluate (munte, natură, parcuri) sau înainte de a începe circulația mașinilor dimineața.

5. Somnul este extrem de important pentru refacerea sistemului nervos și pentru eliminarea tensiunilor strânse în timpul zilei. Este bine să prindeți una – două ore de somn până la miezul nopții pentru că valorează dublu și înainte de culcare să faceți o meditație și câteva rugăciuni. Aveți grijă să nu pierdeți nopțile! Patul e bine să fie pe direcția N – S cu capul înspre N și să dormiți pe partea stângă și pe burtă pentru a rămâne nara dreaptă (Pingala) liberă!

6. Mișcare fizică  neapărat 30 -60 minute mers pe jos zilnic (este cel mai la îndemână), exerciții fizice ușoare, orice fel de sport fără exagerare, excursii în natură și la munte, exerciții aerobice, grădinărit, etc. Mișcarea fizică stimulează Sistemul Limfatic care cară toxinele, ajută la arderea grăsimilor și oxigenarea mai bună a creierului și la menținerea unui metabolism optim. Puteți face respirație ritmică atunci când mergeți pe jos.

7. Folosirea de suplimente alimentare pentru întărirea imunității. Ar fi foarte bine ca suplimentele să fie testate pentru a fi alese cele cu compatibilitatea vibrațională cea mai mare cu ființa pacientului. Pe piață există o mulțime de suplimente din care amintim: Echinaceea, Polen crud, Lăptișor de matcă crud, Propolis, Astragalus, Gheara mâței, Cordyceps, Curcumin, Ashwaganda, Rădăcină de lemn dulce, Pau D’ Arco, Schizandra, Reishi, Argint Coloidal, ASEA, etc.

Există și rețete speciale pentru întărirea sistemului imunitar, o parte fiind prezentate in lucrarea noastră Sistemul Imunitar – Cheia Sănătății.

La o primă analiză pot părea multe lucruri de făcut dar grija față de corpul fizic este prima dovadă a iubirii de sine, acesta fiind templul sufletului.

Cu cât avem mai multă grijă de corpul fizic, cu atât  mai bine va funcționa Sistemul Imunitar, vom avea mai puține probleme și suferințe şi ne vom bucura mai mult de ceea ce ne oferă VIAȚA.

Va urma …

Următorul episod<< Sistemul imunitar – ISistemul imunitar – III >>
Articolul precedentGenetica şi data naşterii – I
Articolul următorTerapia holistică – II
Mihăiță Toma este autor a patru lucrări apărute între 2009 și 2015 la Editura Dharana – Apa, miracolul vieții, Dezintoxicarea fizică și psihică, Sistemul imunitar – cheia sănătății și Vindecarea prin Iubire și Iertare. Cărțile au un nivel accesibil publicului larg și prezinta informații utile pentru viața de fiecare zi.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile