Sistemul imunitar - III
© Shutterstock
Timp estimat de citire: 4 minute

Bucuria, iertarea, sentimentul reușitei și al succesului, dăruirea și iubirea, cresc semnificativ eficiența Sistemului Imunitar.

Continuăm cu prezentarea de informaţii despre Sistemul Imunitar, importanţa lui pentru buna funcționare a ființei și pentru starea de bine a noastră.

Din 1980 a început un proces de trezire spirituală a omenirii cu descoperiri în avalanșă despre ceea ce suntem și cum funcționăm. În acest context a apărut o disciplină de graniță numită psiho-neuro-imunologie, care se ocupă de influența emoțiilor, sentimentelor și gândurilor asupra sistemului nervos și sistemului Imunitar.

Astfel, în 1995, prof. Dr. Glen Rein, Mike Atkinson și Rollin McCraty, au publicat în The Journal of Advancedment in Medicine un articol intitulat Efectele fiziologice și psihologice ale compasiunii și mâniei.

Acești cercetători au studiat Imunoglobulina A din salivă (S-IgA), un anticorp găsit în mucus, care apără de infecție tractul respirator superior, cel gastrointestinal și cel urinar, funcție de mânie și compasiune.

În articol se afirmă:

Mânia a produs o creștere semnificativă a stării proaste generale a organismului, a tensiunii arteriale, și a determinat scăderea semnificativă a S-IgA în intervalul 1-6 ore de la producerea experienței emoționale. Pe de altă parte, emoțiile pozitive (compasiunea) au determinat o creștere semnificativă a S-IgA pe parcursul celor 6 ore de la experiența emoțională.

Următorul episod<< Sistemul imunitar – IISistemul imunitar – IV >>
Articolul precedentNeuronetul
Articolul următorDetoxifiere şi Protecţie Antitumorală cu Produse Naturale din Plante şi Minerale
Mihăiță Toma este autor a patru lucrări apărute între 2009 și 2015 la Editura Dharana – Apa, miracolul vieții, Dezintoxicarea fizică și psihică, Sistemul imunitar – cheia sănătății și Vindecarea prin Iubire și Iertare. Cărțile au un nivel accesibil publicului larg și prezinta informații utile pentru viața de fiecare zi.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile