Sistemul imunitar - IV
© Bigstockphoto

Egoul ne face să credem că suntem separați de Dumnezeu, un lucru complet fals, care ne scade Puterea, și ne face vulnerabili la suferință și boli.

Continuăm cu prezentarea de informaţii despre Sistemul Imunitar, importanţa lui pentru buna funcționare a ființei și pentru starea de bine a noastră.

Pentru a avea o funcționare optimă a Sistemului Imunitar psihic și fizic, trebuiesc cultivate virtuțile, adică iubirea, iertarea, compasiunea, bucuria, dăruirea, smerenia, pacea minții, etc. În acest scop și pentru a avea  o viață fericită și împlinită, va trebui să cultivăm în viața de fiecare zi cei trei A:

  • ARMONIA
  • ATITUDINEA
  • ACCEPTAREA

ARMONIA

Armonia descrie cel mai bine starea ființei, pentru care am fost programați de Tatăl ceresc. Atunci când suntem în armonie, ființa noastră funcționează optim pe toate planurile (fizic, energetic, emoțional, mental, spiritual) și noi realizăm în practică „chipul” după care am fost creați. În această stare nu ne mai putem îmbolnăvi și nu mai putem fi atacați.

Armonia trebuie să se realizeze:

  • Cu noi înșine
  • Cu semenii
  • Cu Creația
  • Cu Dumnezeu

E necesar să avem armonie între gând, cuvânt, faptă și simțire (patrulaterul adevărului). Această stare a fost obiectivul miilor de mistici și maeștri spirituali, pentru că în această stare putem realiza unitatea ființei cu Dumnezeu, adică întoarcerea acasă.

Atunci când atingem starea de armonie, ne putem bucura de tot ceea ce înseamnă viață, văzând că totul este perfect așa cum este, fiindcă a fost creat de Dumnezeu Tatăl. Distorsiunile, dezechilibrele și tot ceea ce este urât, au fost create de oamenii dominați de ego, de care țin lăcomia, ura, atașamentul de bunurile materiale, invidia, răzbunarea, dorința de control și posesie.

Egoul ne guvernează viața atunci când:

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episod<< Sistemul imunitar – IIISistemul imunitar – V >>
Acest articol face parte 4 din 5 seria Sistemul imunitar
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile