Spiritul şi ego-ul
Ego-ul sau "sinele mai mic" este aspectul Sinelui Spiritual care se identifică cu corpul fizic, emoțional și mental. Este "interfața" dintre exterior și interior, și reprezintă imaginea, limita și seperarea față de "restul lumii".

Cu timpul Sinele Spiritual percepe în mod constant cum setările impuse de societate produc o separare între structura sa superioară – Spirit, Suflet, Conştiinţă – şi cea inferioară a Ego-ului, determinând tot felul de probleme.

Structura noastră ca fiinţe spirituale este foarte complexă. Aşa cum este ea alcătuită ne-am putea întreba ce anume a fost folosit şi de către cine, pentru a pune laolaltă atâtea sisteme complexe care funcţionează la unison.

Să o luăm cu începutul în mod sistematic, pentru a înţelege cum este alcătuirea noastră.

Spiritul este o hologramă cuantică formată din celule tridimensionale cu suprafaţă compusă din hexagoane, care se îmbină precum peticele acelea hexagonale de la mingea de fotbal. Fiind energie pură din materia Creatorului, spiritul are nevoie de mecanisme intermediare pentru a se manifesta – conform experienţei date de Legea Creatorului – în universul fizic.

Spiritul are mai multe densităţi întocmai cum pe Pământ găsim multe zone de materie fiecare cu densitatea sa. Astfel primul înveliş de care are nevoie spiritul, pentru a comunica informaţional cu universul ca spaţiu, este corpul sufletesc. Tibetanii numesc aceste două corpuri Atmic – Spiritul şi Buddhic – Sufletul.

Dar ce este sufletul?

CONȚINUT DEDICAT ABONAȚILOR
Următorul episodSpiritul şi ego-ul – II >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?