Spiritul şi ego-ul
Ego-ul sau "sinele mai mic" este aspectul Sinelui Spiritual care se identifică cu corpul fizic, emoțional și mental. Este "interfața" dintre exterior și interior, și reprezintă imaginea, limita și seperarea față de "restul lumii".
Timp estimat de citire: 3 minute

Cei care intuiesc printre atâtea probleme ale vieţii că există în ei ceva – Sinele Spiritual – care le poate da răspunsurile, încep Căutarea Interioară.

Viaţa noastră lumească este plină de tot felul de aspecte, care mai mult sau mai puţin la un moment dat ajung să ne condiţioneze într-un fel sau altul. Sunt ceea ce numim tabieturi, obişnuinţe, automatisme sau în unele cazuri compromisuri.

Este evident că în faţa acestei avalanşe de lucruri din exteriorul nostru la un moment dat ne pierdem capacitatea de autocontrol. Şi ni se întâmplă ba una, ba alta, astfel încât după ce începem să le rezolvăm, dăm naştere – pentru că deseori nu ştim cum să le rezolvăm precis – la alte situaţii care şi acelea atrag după ele alte şi alte complicaţii. Şi uite aşa viaţa noastră se umple de situaţii care ne mînâncă timpul şi atenţia şi deseori ne deviază de la menirea noastră.

Este important de ştiut că atunci când venim în lumea aceasta prin naştere, conştiinţa noastră nu este influenţată deloc de mediul exterior până la vârsta de 7 ani, aşa cum am precizat în episodul anterior. Chiar dacă ne trimitem copii la grădiniţă, acolo lucrurile sunt luate şi făcute mai mult în joacă. Dar când copiii merg la şcoală… eheeee… vorba aceea, gata, s-a terminat şmecheria!

Următorul episod<< Spiritul şi ego-ul – I
Articolul precedentScrisul, Neuroplasticitatea și Sinele Spiritual
Articolul următorÎntrupările sufletului – Nașterea (I)
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile