Spiritul şi ego-ul
Ego-ul sau "sinele mai mic" este aspectul Sinelui Spiritual care se identifică cu corpul fizic, emoțional și mental. Este "interfața" dintre exterior și interior, și reprezintă imaginea, limita și seperarea față de "restul lumii".

Cei care intuiesc printre atâtea probleme ale vieţii că există în ei ceva – Sinele spiritual – care le poate da răspunsurile, încep Căutarea Interioară.

Viaţa noastră lumească este plină de tot felul de aspecte, care mai mult sau mai puţin la un moment dat ajung să ne condiţioneze într-un fel sau altul. Sunt ceea ce numim tabieturi, obişnuinţe, automatisme sau în unele cazuri compromisuri.

Este evident că în faţa acestei avalanşe de lucruri din exteriorul nostru la un moment dat ne pierdem capacitatea de autocontrol. Şi ni se întâmplă ba una, ba alta, astfel încât după ce începem să le rezolvăm, dăm naştere – pentru că deseori nu ştim cum să le rezolvăm precis – la alte situaţii care şi acelea atrag după ele alte şi alte complicaţii. Şi uite aşa viaţa noastră se umple de situaţii care ne mînâncă timpul şi atenţia şi deseori ne deviază de la menirea noastră.

Este important de ştiut că atunci când venim în lumea aceasta prin naştere, conştiinţa noastră nu este influenţată deloc de mediul exterior până la vârsta de 7 ani, aşa cum am precizat în episodul anterior. Chiar dacă ne trimitem copii la grădiniţă, acolo lucrurile sunt luate şi făcute mai mult în joacă. Dar când copiii merg la şcoală… eheeee… vorba aceea, gata, s-a terminat şmecheria!

Începând cu vârsta de 7 ani omul primeşte tot felul de influenţe, învăţând despre cum să se poarte, învăţând de ce 2+2 fac 4 întotdeauna, învăţând să scrie şi să asimileze ceea ce oricum deja a învăţat de acasă în primii ani, adică despre subiect şi predicat sau altfel spus cum să vorbească în mod corect şi multe altele. În acest fel ne dăm seama că în realitate, pentru că vorbim despre Spirit şi contrapartea sa lumească ego-ul prin care se exprimă, înainte de vârsta de 7 ani omul este un adevărat rebel, liber şi lipsit de condiţionările impuse de către Sistem. Aţi văzut probabil mulţi copii care aparent sunt răzvrătiţi în familie sau afară în parc faţă de părinţii lor. Spun aparent deoarece Sinele lor spiritual le şopteşte în conştiinţă cum să se comporte. Desigur sunt unii copii cu comportament nu doar răzvrătit, ci şi de-a dreptul negativ datorită karmei cu care vin.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Spiritul şi ego-ul – I

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?