Spiritul şi neuroştiinţa
© CC0 / Pixabay

Spiritul pătrunde totul, aceasta este regula spirituală numărul 1.

Tehnologia a reuşit să pătrundă în prezent şi în domeniile medicinii moderne, computerele fiind acum de mare ajutor în scanarea formaţiunilor anatomice din organismul uman.

Unul dintre aceste noi domenii este neuroştiinţa, capitol care nu poate fi cercetat fără aportul tehnologiei computerizate.

Neuroştiinţa include toate acele discipline care până mai ieri erau oarecum separate ca funcţionalitate, respectiv neurobiologia, psihofiziologia, neuropsihologia şi altele. Se poate spune că deja aceste subdomenii se combină tot mai mult într-o singură discplină care a început de aproximativ un deceniu încoace să studieze ceea ce se petrece în interiorul circuitelor cerebrale şi mai ales la interfaţa de interacţiune a acestora cu funcţiile mentale.

Ştiinţa a reuşit să calculeze cam câţi neuroni există în creierul uman, şi cifra se ridică la aproximativ 100 de miliarde, şi dacă ar fi puşi cap la cap s-ar întinde pe o lungime de 1000 de kilometri! Vă daţi seama ce fabrică fabuloasă avem noi în interiorul capului?

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?