Frumoasa poză: The Nightmare, Henry Fuseli, 1781
Timp estimat de citire: 3 minute

Hipnagogia este un exercițiu bun pentru persoanele cărora le este frică de moarte în mod cronic.

Am avut de curând o experiență interesantă. Un moment de paralizie hipnagogică (paralizie în somn). Se pare că este un fenomen destul de des întâlnit. Găsiți multă informație pe internet, atât clinică cât și spirituală, dar nu prea vorbește nimeni despre ce trebuie să faci, mai exact, atunci când se întâmplă. Pentru cineva care nu lucrează cu structura sa spirituală, poate fi o experiență destul de traumatizantă, pentru că este asemănătoare unui pasaj de trecere în lumea de “dincolo”. Corpul fizic este interconectat cu celelalte corpuri subtile (mental și emoțional) prin intermediul meridianelor energo-informaționale care alcătuiesc stratul eteric. Sunt asemănătoare unor filamente sau nervuri luminoase care vibrează într-un spectru electromagnetic diferit. Somnul este o comutare, ca la radio, de la o frecvență Beta (starea lucidă) la o frecvență Delta (starea subconștientă). Dar nu despre asta vreau să vorbesc.     

Contemplând această experiență onirică, mi-am dat seama de câteva chestii esențiale.

Această paralizie hipnagogică este un fel de “blocaj” între diferite stări de conștiență. Deși poate părea excentric, hipnagogia este un exercițiu bun pentru persoanele cărora le este frică de moarte în mod cronic. Frica de moarte este adânc înrădăcinată în tiparele noastre genetice, pentru că servește ca și mecanism de apărare. Dar una este să intri într-o stare de alertă atunci când te afli într-un pericol iminent și alta e să suferi de frică psihologică ce te poate paraliza, efectiv, în fața vieții. Hai să fim sinceri. Toată această stare socială actuală, are legătură în realitate, cu frica noastră psihologică de moarte. Dacă facem un exercițiu simplu de relaxare, cu atenția adusă în prezent, în corp, vom vedea că această frică psihologică este doar o frică virtuală. Nu există niciun pericol iminent, iar corpul știe asta în mod instinctiv. Problema e că datorită ritmului de viață alert, aglomerat și al programărilor mentale din exterior, avem impresia în permanență că pericolul este la tot pasul, ba mai mult, acum îl și respirăm! Râdem, glumim, dar aceste distorsiuni ale conștiinței pot naște adevărați monștri în viața noastră, iar realitatea deja ne-o dovedește destul de crunt.

Corpul fizic iubește rutina, pentru că este racordat la ciclurile universale. De aceea pentru a scăpa de tipicăriile vechi, de vicii, de frici, de anxietate sau dependențe, cel mai simplu este să începi cu schimbarea tiparului suprem: RESPIRAȚIA. Simplu nu? Îți schimbi felul cum respiri, iar restul va urma de la sine. Adevărul nu este pompos și complicat, este simplu și ușor, iar ușor este corect! Secretul pentru a obține mai multă forță vitală și “împământare” este prin mărirea capacității pulmonare. De aceea se spune că Realizarea Sinelui se produce prin respirație. Sigur, se pot aduga diferite tehnici și upgrade-uri, dar baza rămâne acest ritm cosmic primordial pe care Creatorul ni l-a dăruit prin însuflețire. Încercați o simplă tehnică de respirație ritmică și conștientă, timp de 21 de zile minim, 10 minute pe zi. Cu timpul, vă veți reprograma prin neuroplasticitate subconștientul (corpul) să respecte acest tipar în mod natural chiar și când dormiți. 

Revenind la paralizia hipnagogică…

Cea mai simplă metodă de a trece peste orice fel de blocaj frecvențional este respirația! Respirația reprezintă curgere și acceptare, ori dacă noi nu suntem obișnuiți să respirăm adânc, total, nu vom avea suficient suflu pentru a trece prin aceste porți dimensionale. Atunci când călătorim în astral, corpul nostru fizic devine un fel de ancoră, iar această ancoră este împământarea și busola noastră. Cu cât corpul fizic rulează mai multă prană, mai multă energie vitală, cu atât visele devin mai lucide și mai memorabile. E ca și cum trecem de la purici la 4K. În felul acesta, putem obține cunoaștere chiar și când dormim!

Articolul precedentScrierea magică
Articolul următorDMT-ul și entitățile dimensionale
De-a lungul timpului a primit multe etichetări: îndrumător spiritual, mistic, hipster, flower power, hipiot, pronoic, panspermic, omnist și holobiont. Iar în timpul liber scrie...
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile