Dumitru Grigore, inventator Biospecter

Dumitru Grigore este inginer fizician, licențiat în teologie și psihologie, cu un doctorat în mecatronică susținut la Academia Tehnică Militară, Facultatea de Mecatronică și Sisteme Integrate de Armament, în cadrul unei cercetări bazate pe neuroștiințe.

Pasionat de cibernetica aplicată în psihologie, de peste 20 de ani desfășoară o activitate susținută de cercetare, fiind inventatorul sistemului psihometric BIOSPECTER, (cu denumirea variantei cloud computing MindMi™), sistem distins cu Marele Premiu al Concursului ”Patriot Fest – București 2017”, organizat de către MApN, MAI, SRI, STS, SPP și New Strategy Center. Realizare de excepție ca alternativă în evaluarea psihologică, acest sistem poate determina un profil de personalitate obiectiv în doar cinci minute, fără a se baza pe opiniile subiective ale persoanei examinate.

Este autor al lucrărilor: „Inteligențele fractale” (2015), „Metodă de evaluare psihologică prin analiza structurii de text” (2015), „Teologia informațională” (2015), „Sistem psihometric integrat pentru evaluare complementară” (2014), „Ortodoxie și globalizare” (2002). A publicat de asemenea ca autor și co-autor, un număr important de articole în reviste de specialitate.

Este cercetător asociat al Institutului de Studii, Cercetare, Dezvoltare și Inovare al Universității „Titu Maiorescu” din București.

Din 1999 este membru titular al Comisiei de Cibernetică a Academiei Române.

Între anii 1995 și 2015 a fost preot paroh în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Retras la cerere din activitatea de paroh, în prezent este preot misionar în cadrul acestei Arhiepiscopii.


  • Domnule Grigore Dumitru, bine v-am găsit. Ca inventator în domeniul științelor de graniță, dar și ca preot în același timp, cum vedeți întrepătrunderea dintre viu și sistemele computerizate, asta apropo de primul prototip numit Biospecter?

Vă mulțumesc pentru invitația la acest dialog. Aparent lumea percepe o disjuncție abruptă între cercetarea științifică și preocupările spirituale. O abordare profundă a realității însă, ne poate aduce răspunsuri precise, astfel încât, ceea ce pentru o anumită categorie de public, neinformată, poate fi o mare inadvertență, pentru cei care caută sincer adevărul despre viață și despre rostul nostru în Univers, devine aproape firesc. Cu o singură condiție: să caute informația corectă.

În ceea ce mă privește, în căutarea conexiunilor ascunse ale lumii am utilizat un anumit tip de gândire, un instrument care nu te lasă în eroare. Este vorba despre gândirea sistemică. O asemenea abordare asupra realității lumii ne va conduce la înțelegerea ei ca întreg unitar. Și dacă vom încerca să înțelegem ce este viul, vom ajunge la el, conceptual, printr-o înlănțuire de consonanțe sistemice, el – viul fiind parte integrantă din sistemul asupra căruia ne îndreptăm curiozitatea. Erwin Schrödinger asociază starea de ”viu” unei ”entropii negative” care, în cazul unui țesut, spre exemplu, asigură acestuia vitalitatea. În anumite condiții specifice, viului i se pot integra dispozitive computerizate și aici mă refer doar la partea pozitivă a lucrurilor, exemplificând numai cu ceea ce înseamnă BCI (brain computer interface) în tehnicile medicale recuperatorii. Până la urmă, sistemele computerizate utilizate corect ne pot ajuta să înțelegem și mai profund ce anume este de fapt viul. Asta face și tehnologia mea de evaluare psihometrică, vizând ființa umană înțeleasă ca sistem viu complex.

  • Această tehnologie care este capabilă să scaneze semnalele corpului nostru, poate reprezenta un punct de pornire în diagnosticarea și reechilibrarea corpului și structurii noastre subtile?

    CONȚINUT RESTRICȚIONAT

     

    Articol dedicat abonaților

    Abonament expirat? Prelungește-l aici!

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Marinela Mladintov

Extraordinar de interesant! FELICITARI! MULTUMIM!

Elena Costea

Daca ar mai mai exista cativa cercetatori carora sa nu le este jena sa recunoasca felul cum lucreaza, mana in mana, cu Dumnezeu, lucrurile pe Pamant ar sta altfel. Interviul acesta este o bucurie pentru minte si suflet.

Elena Costea

Corect- “sa nu le fie jena”