Sucuri si Vitamine
© CC0 / Pixabay

Orice fruct trebuie consumat înainte de a trece 33 de zile, deoarece după acest termen corpul lor vital se desprinde încet de fructul respectiv.

Încă este vară şi temperaturile se menţin ridicate, probabil până spre jumătatea lunii septembrie. De aceea avem nevoie zilnic de hidratare, dar nu oricum, ci sistematic pentru că deşi bem multă apă pe timpul verii, ca să nu ne deshidratăm, odată cu eliminarea lichidelor consumate se elimină şi multe minerale şi vitamine care trec prin procesul digestiv.

Pentru că este vară în pieţe – vă sfătuiesc să nu cumpăraţi fructe şi legume din hipermarketuri pentru că sunt pline de pesticide şi E-uri – puteţi cumpăra odată la 2-3 zile câteva kilograme de fructe – prune, caise, piersici, zmeură şi mure de cultură deci bio, mere de la ţărani, pere, vişine, lămâi, portocale şi grepfruit – şi să vă faceţi sucuri la voi acasă, pentru că sunt naturale şi pline de vitamine şi enzime foarte necesare sănătăţii voastre.

Chiar dacă nu aveţi un blender sau un robot de bucătărie, vă puteţi cumpăra un blender de la magazinele de electro casnice și câteva fructe, apoi să le consumaţi sub formă de suc natural şi proaspăt. De ce neapărat proaspăt? Pentru că aici este vorba de un aspect subtil şi anume de energiile viului existente în fructe. Desigur că acele fructe nu sunt culese chiar în ziua când le cumpăraţi, dar este bine să ştiţi că orice fruct trebuie consumat înainte de a trece 33 de zile, deoarece după acest termen corpul lor vital, cum sunt la noi corpul eteric şi astral, se desprinde încet de fructul respectiv. Aşa se întâmplă de exemplu cu prunele uscate sau cu fructele confiate în general. În ele rămân minerale şi enzime, dar fără apa din fruct acestea nu pot fi puse în valoare atât de bine ca în starea lor imediat după culegere vreme de câteva săptămâni.

În combinaţie cu fructele puteţi adăuga în blender sau în mixer, pentru a face un suc mai consistent, în funcţie de ce fructe folosiţi, puţin lapte, miere naturală sau iaurt – maxim 2 linguri – pentru a oferi atât consistenţă, cât şi savoare. Astfel sucul preparat în acest mod devine ceea ce modern se numeşte „smoothie”, care tradus pe româneşte înseamnă ceva ca un suc spumant care are o consistenţă omogenă cu aspect foarte puţin cremos.

Puteţi folosi de exemplu zmeură, care este dulce acrişoară şi mure pe care le puteţi mixa împreună cu 2-3 linguri de miere. Un alt suc este cel de caise obţinut din aceste fructe combinate în blender cu o mână de vişine, sâmburii acestor fructe fiind scoşi dinainte. La ele adăugaţi un pic de lapte natural dacă puteţi, nu cel de magazin, ori 1-2 linguriţe de iaurt simplu. Veţi vedea că iese un suc delicios pe care-l puteţi consuma încet, nu dintr-o dată, pentru a păstra savoarea gustului. Sucul de prune este şi el binevenit în combinaţie cu miere, mai ales că prunele sunt şi ele o sursă foarte bogată de minerale şi vitamine, atât de necesare în special sistemului osos şi persoanelor în vârstă.

Desigur că stă la îndemâna fiecăruia să-şi prepare asemenea sucuri în casă, cu bani puţini, şi să le consume aproape zilnic între mese, pentru a-şi asigura un tonus bun. De altfel sucurile şi smoothie-urile reprezintă al doilea tip de alimentaţie, cea de gradul doi – alimentaţia de tip lichid, care va urma în cursul evoluţiei civilizaţiei umane în viitorul apropiat, probabil peste 20-30 de ani. Ea asigură o asimilare mai rapidă, fiind sub formă lichidă şi economiseşte şi mult timp, în raport cu pregătitul unor feluri de mâncare, mai ales că alimentaţia lichidă oferă posibilitatea de a consuma fructele fără a mai fi prelucrate gastronimic într-un fel sau altul.

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile