Sumacul – inamicul diabetului
© CC BY-SA 3.0 / Wiki Commons
Timp estimat de citire: 4 minute

Studiile mondiale arată că sumacul ocupă locul doi după cuişoare în combatarea maladiilor degenerative cum este cancerul şi a altor forme ale acestor boli care afectează cel puţin 5% din populaţia lumii.

Iată un alt condiment aproape deloc cunoscut la noi în România. Deşi majoritatea populaţiei de la noi s-ar putea să nu fi auzit de acest condiment despre care vom comenta luna aceasta în revistă, sumacul este totuşi destul de răspândit în lume la ora actuală, la noi fiind cunoscut de către cei care îl folosesc sub numele de oţetarul roşu. Şi vom explica imediat de la ce i se trage acest nume.

Sumacul ca şi condiment este o plantă din familia Anacardiaceae, genul Rhus, care cuprinde 250 de specii, majoritatea acestora întâlnindu-se în America de Nord care este zona sa de origine, precum şi în Africa şi Asia, în zonele cu climă temperată şi caldă.

Numele de oţetar este mult mai comun decât cel de sumac, acesta din urmă fiind un cuvânt de origine arabă adus în Europa în secolele anterioare datorită expansiunii musulmane pe care o ştim din istorie. Se pare că totuşi musulmanii care voiau să cucerească Europa nu erau chiar atât de înapoiaţi cum îi considerau europenii, dovadă că arabii în general ca seminţie au foarte multe feluri de preparate, acum ca şi în urmă cu secole, în care pun tot felul de mirodenii şi condimente cu arome care mai de care mai exotice şi savuroase.

Articolul precedentCât de importante sunt cărţile
Articolul următorEducaţia spirituală a copiilor
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile