© Bigstockphoto
Timp estimat de citire: 2 minute

De ce un om ar alege să își vândă geniul nativ pe doi bani? Pentru că este încurajat de mic să o facă, prin conducătorii pe care noi i-am ales.

Cât timp o să avem conducători care ne apasă butonul FRICĂ ori RUȘINE ori VINOVĂȚIE pentru a ne ”servi”, umanitatea va stagna. În realitate, nimic nu stagnează, pentru că evoluția nu stă în loc pentru nimeni. Ceea ce se va întâmpla este că omul va fi împins să se deconecteze de sine și de puterea sa.

Parcă am mai observat asta în istoria umanității, hmmm. Ah, da, dogmele religioase, normal… ATENȚIE! Nu mă refer la calea oferită de fiecare religie, aceea are utilitatea ei, la fel ca orice cale. Care este rezultatul după peste 1000 de ani de dogme și porunci? Umanitatea are un nivel de conștiență adecvat măcar colaborării? Oamenii nu se înțeleg între ei chiar dacă urmează aceleași dogme, ce să mai zicem de modul în care se înțeleg cei care urmează dogme diferite…

Revenind la subiectul acestui articol, atât timp cât conducătorii se comportă cu noi ca o turmă descreierată, tot ce fac este să demonstreze că rolul lor este mai mult să ”stingă focuri” (mentenanță) și mai puțin să construiască. Asta îmi arată că ne-am pus singuri gardieni (persecutori) cu speranța că ne vor salva de noi înșine.

Nu e de mirare având în vedere că multe, prea multe relații și familii nu sunt medii propice de creștere ci sunt “temnițe” în care oamenii se bagă de bunăvoie și nesiliți de nimeni. Ba unii devin chiar triști dacă nu au și ei temnița lor, la fel ca ceilalți… La fel și cu locurile de muncă, cele mai multe sunt forme subtile de sclavie (modernizată).

De ce un om ar alege să își vândă geniul nativ pe doi bani? Pentru că este încurajat de mic să o facă, prin conducătorii pe care noi i-am ales. Menționez că nu învinovățesc conducătorii pentru că aceștia reprezintă o oglindă precisă a celor pe care îi servesc.

Încă ceva mai doresc să adaug, nu îmi doresc dictatori care să ne ducă spre schimbare, am mai scris despre aceștia și despre nevoia multor oameni să fie încălecați de aceștia. Ce îmi doresc este sinceritate și deschidere, îmi doresc un plan pe termen mediu și lung pentru care oamenii să se implice cu bucurie și motivație înaltă, îmi doresc să trecem treptat către societatea autosustenabilă, oricum altă șansă se pare că nu avem.

Tranziția va dura, nu este un proces de azi pe mâine, de aceea este important să existe un astfel de ideal. Cum procedăm astfel încât să avem conducători cu un astfel de ideal înalt? Foarte simplu, să îl avem cât mai mulți dintre noi, să ne “trezim”. Majoritatea dictează iar conducătorii, în democrație, sunt conform majorității, altfel nu ar putea rămâne în funcții.

Când omul devine creator al propriei sale realități prin manifestarea autentică a geniului său nativ, ajunge la idealul sustenabilității naturale pentru că simte chemarea din interiorul său, din ADN-ul său, chemare către susținere, creștere și o viață cu adevărat bună.

Privesc la cei care ne conduc prin această criză și observ cum aceștia apasă cu exasperare butonul FRICĂ astfel încât să țină oamenii în case. De ce le este frică cu adevărat? De ce acceptăm să ne înfricoșeze și să retransmitem FRICA mai departe?

Conducătorii ne bagă bățul prin gard pentru a observa și dacă e cineva acasă. Oare este cineva acasă?

Articolul precedent„Un picior drept nu se teme de un pantof strâmb”
Articolul următorCum funcţionează un Avatar? (III)
Trainer din 2008 și formator de traineri, specializat în descoperirea abilităților native a oamenilor și adaptarea lor la situațiile de zi cu zi. Practicant al decondiționării mentale și emoționale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile