Cunoașterea lumească trebuie însoțită de cunoașterea spirituală, altfel viața umană devine sterilă.
Timp estimat de citire: 4 minute

Vă explicăm mecanismul prin care Controlorii au știut să manipuleze voința oamenilor peste tot în lume, cel puțin din perspectiva chestiunilor comerciale.

Ascultând de curând un cuplet, de fapt un pamflet, de-al celebrului nostru Tănase – „De ce, cu ce și pen’ce?” – mi-am dat seama că societatea planetară se află într-un stadiu pe cât de problematic, pe atât de important pentru viitorul ei.

Desigur c-am mai abordat tema aceasta, a evoluției societății umane, în diferite alte editoriale, de data asta vă prezentăm în editorialul de față un aspect mai puțin cunoscut.

Veți vedea de fapt cum funcționează omenirea în ansamblul ei, programată chiar de către Controlorii ei. Și vom înțelege care este adevărul din spatele tuturor aspectelor scenei lumii, astfel încât pe cât este posibil, să dați mai departe informația din acest editorial pentru ca tot mai mulți să se trezească spiritual.

Noi suntem ființe spirituale raționale, prin asta înțelegând că funcționăm atât rațional și logic, deci cu mintea, cât și abstract pe partea trăirilor sufletești. Cele două emisfere cerebrale sunt conectate la cele șapte chakre principale, și fiecare dintre ele două au caracteristici specifice de funcționare.

Psihologia modernă a reușit să identifice o parte majoritară a funcțiilor principale ale celor două emisfere cerebrale, însă cu certitudine mai sunt multe de explorat în privința asta. Deocamdată să spunem că emisfera stângă, a logicii și rațiunii, este responsabilă de gândirea în serie, de tip liniar, în timp ce emisfera dreaptă este responsabilă cu gândirea asociativă, care este de tip selectiv-preferențial.

Gândirea rațională a emisferei stângi funcționează pe modele repetitive, ale tiparelor care se sedimentează în comportamentul nostru. Gândirea abstract-creativă a emisferei drepte funcționează pe imagini, frumoase-urâte, bune-rele, acceptabile-respingătoare etc., în funcție de situația cu care avem de-a face. Și vă explicăm mecanismul prin care Controlorii au știut să manipuleze voința oamenilor peste tot în lume, cel puțin din perspectiva chestiunilor comerciale. Reclamele! Multe! Insidioase! Repetitive până la obsesie unele dintre ele, cum ar fi cea despre Coca-Cola de exemplu.

Și acum să explicăm intrând în miezul chestiunii.

În lipsa altor imagini și reclame, să zicem sănătoase și chiar de folos evoluției omului, populației de peste tot din lume, i se prezintă în toate reclamele vizionate aceleași lucruri. Uneori la unele dintre reclame se mai schimbă coloritul sau actorii/personajele care interpretează, însă scopul insidios al reclamelor rămâne același. Repetiția acelorași nume ale produselor în reclame se adresează emisferei stângi, deci gândirii în serie, deoarece repetiția înseamnă ceva succesiv, în serie. Ca urmare, pe emisfera stângă se formează un tipar al unei obișnuințe, căci în lipsa altor modele pe care să le vadă, oamenii văd aceleași produse în reclame, ani la rând. Tiparul repetitiv folosește simultan și emisfera dreaptă, asociată imaginilor. Iar în reclame ce vedem de fapt? Imagini și nume de produse. Deci pe ambele emisfere se formează tipare ale acelorași produse văzute ani la rând. Este ușor de înțeles că în lipsa de alte elemente vizuale și nominale, oamenii să fie interesați să reacționeze atunci când la televizor apar acele produse. Este ca la reflexul Pavlov când animalele de experiment salivau când se aprindea becul și li se aducea mâncarea. La fel se comportă marea majoritate a oamenilor, nu doar când văd reclamele, ci și atunci când e vorba de alte lucruri cum ar fi promisiunile din politică, administrație publică sau alte chestiuni care au cumva legătură cu aceste domenii, toate acestea având legătură cu felul în care oamenii peste tot în lume sunt condiționați zilnic prin asemenea lucruri.

Cunoașterea lumească trebuie însoțită de cunoașterea spirituală, altfel viața umană devine sterilă.

Controlorii știu că dacă oamenilor li se vor arăta ani la rând aceleași produse, chiar dacă e vorba de aceleași nume și culori ale acelor produse, oamenii oriunde în lume își vor îndrepta atenția DOAR către acele produse, indiferent de domeniul respectiv – alimentație, băuturi, electronice etc. Prin urmare, omenirea plătește la ora actuală un preț prea mare și prea greu, deoarece gândește prea în serie și prea selectiv/asociativ. Dacă civilizației umane oriunde în lume ar fi asta i s-ar arătat și alte alternative, emisfera stângă nu se rigidiza pe tipare repetitive distructive, iar emisfera dreaptă lucra cu mult mai multe imagini. Dar așa s-au format niște modele repetitive rigidizate și rigidizante, care nu mai permit o evoluție așa ușoară. Ca să nu mai vorbim de trezirea spirituală.

Însă cele două emisfere, dacă s-ar echilibra prin accesarea și a altor alternative, cum ar fi de exemplu domeniul terapiilor alternative prin raportare la medicina modernă, atunci oamenii prin simplul fapt al unor modele alternative, ar ieși din modelul distructiv al tiparelor în serie repetitive, și ar deveni mai flexibili în gândirea lor asociativ /selectivă. Dacă s-ar întâmpla asta în foarte multe locuri din lume, oamenii ar începe să vadă minciunile Controlorilor, și s-ar trezi adoptând o altă atitudine, poate chiar împotriva Controlorilor. Este ceea ce se petrece la ora actuală în unele state americane, și în unele țări din Uniunea Europeană. Așa stând lucrurile, ajungem la cea de-a treia componentă a inteligenței sufletului, căci sufletul este cel care trebuie să se trezească în procesul evoluției spirituale, nu doar mintea. Dar la marea majoritate sufletul și inteligența acestuia – SQ sau gândirea/simțirea unitară – încă e într-o stare latentă, și asta datorită faptului că mintea lor e mult prea plină de condiționările gândirii în serie.

Ca să înțelegeți gândirea în serie, și cea asociativă, e ca și când mergeți la piață și de fiecare dată luați la rând tarabele (adică în serie una după alta), folosind gândirea asociativă pentru a selecta produsele de pe tarabă. Dar în loc să faceți asta de fiecare dată, vă puteți plimba selectiv/asociativ de la o tarabă la alta, la întâmplare, dând la o parte repetiția și inversând mecanismul. Căci ordinea acestui mecanism e cea care duce la sclavie mental-spirituală sau la eliberare. Și să spunem așa: gândirea, ca ordine succesivă, în serie și asociativă duce la tipare rigide, pe când gândirea, ca ordine succesivă, asociativă și abia apoi în serie duce la cea de-a treia fază, a fuziunii benefice dintre cele două tipuri, adică la SQ – gândirea unitară care determină trezirea sufletului și deci trezirea spirituală. Deci în cele din urmă este vorba despre SENS. Iar SENSUL determină CALEA pe care mergem.  

Voi pe care Sens sunteți?

Următorul episodSuntem sau nu spirituali? (II) >>
Articolul precedentGena X și capacitățile paranormale
Articolul următorBateria Vie
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile