Suntem urmaşii marţienilor? – II
© CC0 / Sonda Curiosity (Curiosul) pe Marte / NASA / JPL-Caltech / Olivier de Goursac

Suntem cumva urmaşii prin timp ai unor marţieni refugiaţi aici pe Pământ, în încercarea de a o lua de la capăt şi de a scăpa de un inamic foarte periculos?

În actuala epocă modernă miturile ancestrale au căpătat noi conotaţii datorită industriei cinematografice, unde sunt folosite din plin efectele speciale îndeosebi în filmele SF.

Dacă în urmă cu doar câteva decenii unele mituri antice erau cap de afiş ca subiecte fierbinţi în multe publicaţii şi cărţi, astăzi acestea au forme tot mai variate şi mai sofisticate pe măsură ce înţelegem modelele arhetipale ale acestor mituri. Ele corespund fără îndoială unor evenimente şi realităţi petrecute cândva în vremuri foarte îndepărtate, precum sunt consemnate de exemplu în unele cronici galactice, după cum au relatat mulţi mediumi în cursul anilor 90.

Să ne amintim de teribilul anunţ făcut de către celebrul actor Orson Wells în 30 octombrie 1938, când în timpul difuzării sub formă de scenariu radiofonic a cărţii „Războiul lumilor” a lui H.G. Wells, actorul spunea „Vin marţienii!”, întreaga populaţie a Statelor Unite a intrat în panică, după ce se spusese că Pământul este atacat de către marţieni.

Dar dincolo de dramatizarea radiofonică a operei lui H.G. Wells în anii 70-80, astrofizicienii au fost foarte preocupaţi de descoperirile bizare de pe suprafaţa planetei roşii. Amintim din nou de acele piramide şi de chipul marţian din zona Cydonia de pe Marte, pe care cercetătorii, oricât le-ar ignora, nu le pot explica formele geometrice precise, decât ca fiind făurite de fiinţe inteligente.

Mai mult de atât, există câteva calcule simple pe care dacă le aplicăm, vor duce prin analogie cu constelaţii anume, la similitudini ca şi coordonate spaţiale cu Pleiadele şi Orion. Deci vorbim despre un cumul de informaţii care se referă la o istorie mai mult decât străveche, ce are legătură cu războaie galactice purtate cu sute de mii de ani în urmă în zona noastră de galaxie şi chiar în interiorul sistemului solar.

Spuneam în numărul anterior al revistei că marele canion de pe Marte, numit Valles Marineris, este în realitate rezultatul unui cataclism planetar care se pare că a pus capăt civilizaţiei marţiene care a existat cândva.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Suntem urmaşii marţienilor? – ISuntem urmaşii marţienilor? – III >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?