Andrei S. Grama
@ Cabinetul Cosmos

Arcana Zero are un înţeles ocult şi ezoteric, astfel încât, dincolo de aparenţa de Bufon, Nebunul duce cu el toate secretele posibile.

Divinaţia în Tarot, cumulează multe aspecte. Se poate spune că oricând, chiar dacă ai vechime în această tehnică divinatorie, mai ai câte ceva de învăţat. O sclipire de-o clipă inspirată de un flash intuitiv sau suprapunerea unor idei cu altele şi de aici rezultă o revelaţie etc.

Spuneam în numărul trecut că ordinea cărţilor importante – Arcanele Majore – nu a fost întâmplător aleasă aşa. Admiţând că Tarotul era în străvechime un cifru de contact cu reprezentanţii altor lumi, se poate pune întrebarea următoare: de ce Nebunul – care este Arcana 0, este primul? Pentru că următoarea carte în ordine este Magul – care are numărul 1 – a cărei semnificaţie o putem înţelege uşor. Dar totuşi, de ce Nebunul? Ce rol şi ce semnificaţie are acesta? Dacă luăm în considerare acele aspecte de contact între lumea noastră şi cele 22 de lumi reprezentate de fiecare Arcană Majoră, atunci putem înţelege simbolistica acestei cărţi. Ea a devenit Jokerul din pachetul obişnuit de cărţi de joc şi ştim că atunci când jucăm cărţi, putem pune Jokerul în locul oricărei cărţi pentru a avea un avantaj de moment…Divinaţia în Tarot, cumulează multe aspecte. Se poate spune că oricând, chiar dacă ai vechime în această tehnică divinatorie, mai ai câte ceva de învăţat. O sclipire de-o clipă inspirată de un flash intuitiv sau suprapunerea unor idei cu altele şi de aici rezultă o revelaţie etc.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episod<< Tainele Tarotului – OriginiTainele Tarotului – Magul și Marea Preoteasă >>
Acest articol face parte 2 din 13 seria Tainele Tarotului
Articolul precedentNumeromantica – Primii paşi
Articolul următorIntepretarea viselor – Fântâna, Tunelul şi Peştera
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile