@ Cabinetul Cosmos

Arcana Zero are un înţeles şi ocult, şi ezoteric, astfel încât dincolo de aparenţa de Bufon sau cum vreţi să-l interpretaţi, Nebunul duce cu el toate secretele posibile.

Divinaţia în Tarot, aşa cum am putut eu observa în cei 10 ani de practică a acestei arte divinatorii, cumulează multe aspecte. Se poate spune că oricând, chiar dacă ai vechime în această tehnică divinatorie, mai ai câte ceva de învăţat. O sclipire de-o clipă inspirată de un flash intuitiv sau suprapunerea unor idei cu altele şi de aici rezultă o revelaţie etc.

Spuneam în numărul trecut că ordinea cărţilor importante – Arcanele Majore – nu a fost întâmplător aleasă aşa. Admiţând că Tarotul era în străvechime un cifru de contact cu reprezentanţii altor lumi, se poate pune întrebarea următoare: de ce Nebunul – care este Arcana 0, este primul? Pentru că următoarea carte în ordine este Magul – care are numărul 1 – a cărei semnificaţie o putem înţelege uşor. Dar totuşi, de ce Nebunul? Ce rol şi ce semnificaţie are acesta? Dacă luăm în considerare acele aspecte de contact între lumea noastră şi cele 22 de lumi reprezentate de fiecare Arcană Majoră, atunci putem înţelege simbolistica acestei cărţi. Ea a devenit Jokerul din pachetul obişnuit de cărţi de joc şi ştim că atunci când jucăm cărţi, putem pune Jokerul în locul oricărei cărţi pentru a avea un avantaj de moment.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.
Următorul episod<< Tainele Tarotului – OriginiTainele Tarotului – Magul și Marea Preoteasă >>

1 COMENTARIU

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?