Andrei S. Grama
@ Cabinetul Cosmos

Diavolul corespunde astrologic semnului Capricorn și lui Saturn, iar Turnul lui Marte și prin analogie semnului Berbec.

Iată că a venit rândul acestor două cărți din Tarot, despre care toți tarotiștii au o opinie mai puțin bună, deși asemenea păreri sunt pe deplin justificate atunci când se recurge la o analiză personalizată cu ajutorul cărților de Tarot.

Energiile provenite din cele 22 de Lumi Celeste, aduse pe Pământ de emisarii cosmici ai acelor lumi și sintetizate sub forma simbolurilor din Tarot, astfel încât să le putem folosi cât mai înțelept posibil. Nu degeaba înaintea cărții Diavolul sunt puse, ca ordine a Arcanelor Majore, Moartea și Răbdarea, deoarece energiile de transformare care trec prin simbolul cărții Moartea, ajung să fie transmutate la nivelul cărții Diavolul.

Dincolo de aspectul său simbolic, cartea Diavolul vorbește despre toate acele chestiuni legate de ispite, probe, încercări, teste, probleme și surprize de tot felul, evident neplăcute, care pot apărea în cursul sau în urma unor situații în care suntem implicați personal. Energiile de transformare de la Arcana Moartea aduse prin Răbdare, trebuie cumva folosite cu detașare față de orice aspect lumesc: bani, bunuri materiale, emoții, ori alte forme de lucruri lumești de care oamenii se atașează în general fără să-și dea seama. La o primă apreciere Arcana Diavolul face referire la preluarea energiilor de la Răbdare, pentru a vedea dacă persoana în cauză este capabilă să le folosească cu detașare, aflându-se cel mai probabil într-o situație în care se confruntă cu alegeri dificil de luat…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

   
Următorul episod<< Tainele Tarotului – Moartea și RăbdareaTainele Tarotului – Steaua și Luna >>
Acest articol face parte 10 din 13 seria Tainele Tarotului
Articolul precedentSistemele
Articolul următorStimularea imunității cu ajutorul plantelor
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile