Andrei S. Grama
@ Cabinetul Cosmos

Magul reprezintă în altă ordine de idei energia Yang masculină, Marea Preoteasă este echivalentul energiei Yin feminine.

Dacă Nebunul este cartea cu numărul 0, este evident că așa cum știm că începe numărătoarea următoarea carte din Tarot este Magul sau Magicianul. Magul sună mai bine ca denumire, deoarece este mai aproape de termenul real, concret, al acestei realități subtile. Din prima putem asocia această carte din Tarot cu imaginea celor trei magi, care au venit fiecare din direcții diferite la nașterea lui Iisus. Desigur că magi existau și înainte de venirea pe lume a lui Iisus.

Fiind cartea cu numărul 1, și majoritatea oamenilor fiind obișnuiți să numere, atunci când o fac, de la 1 și nu de la 0, Magul simbolizează conexiunea dintre om și Divin. Nu degeaba am specificat la începutul acestui serial despre faptul că fiecare Arcană Majoră reprezintă un aspect de legătură cu cele 22 de lumi stelare. Astfel Magul reprezintă legătura conștientă la nivel mental dintre lumea celestă și cea terestră. Fiind cartea cu numărul 1, rezultă de aici că Magul este Inițiatorul, cel care începe ceva, cel care generează o acțiune cu diferite consecințe, depinde de contextul în care cartea Magul e prezentă pe o anumită poziție atunci când etalăm cărțile de Tarot la o consultație.

Dar Magul mai reprezintă și pe cercetător, pe omul de știință, experimentul științific sau manipularea dacă ne referim la vremurile noastre pline de tehnologizare. Pe de altă parte, dacă luăm în considerarea aspectele arhaice ale Magului, acesta simbolizează imaginea Maestrului, a Alchimistului care pune laolaltă multe lucruri, pentru a obține un rezultat știut în cele din urmă doar de el. Este foarte interesant că Magul poate stăpâni și folosi toate cele patru elemente prezente în Tarot – Bâtele, Cupele, Monedele și Săbiile.

Magul este de asemenea imaginea acelui Mare Maestru din ritualurile antice de inițiere, având o conotație sacră în raport cu cei din jur. Și este și firesc să aibă o asemenea interpretare, deoarece dacă ne întoarcem la explicația că cele 22 de Arcane Majore simbolizează legătura cu cele 22 de grupuri de civilizații din afara Pământului, atunci comunicarea acestora cu pământenii se putea realiza doar prin intermediul Magilor, aceștia cunoscând bine rolul și funcția simbolurilor folosite în comunicarea cu acele ființe.

Nu degeaba după Mag vine, în ordinea cărților Tarotului, Marea Preoteasă – iarăși o funcție de tip sacerdotal, despre care vom vorbi în numărul viitor al revistei. Și de abia după Marea Preoteasă vin Împărăteasa – a patra carte, și Împăratul – a cincea carte. Vedem deci că înainte de rolul lumesc al conducătorilor – Împăratul și Împărăteasa, se află Magul și Marea Preoteasă. Și asta demonstrează că din cele mai vechi timpuri, în realitate acolo unde au existat comunități umane cu conducători, aceștia erau surclasați de către Magi și Mari Preotese. Era de altfel necesară această structurare, deoarece Magii și Marile Preotese erau capabili să traducă „Vocile Zeilor” din diferitele cele 22 de lumi celeste. Iar Împăratul și Împărăteasa, în calitate de conducători lumești, doar puneau în aplicare ceea ce li se transmitea.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

   
Următorul episod<< Tainele Tarotului – NebunulTainele Tarotului – Împărăteasa și Împăratul >>
Acest articol face parte 3 din 13 seria Tainele Tarotului
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile