@ Cabinetul Cosmos

Vechii egipteni îmbinau foarte bine astrologia cu cele 78 de lame ale Tarotului, aşa cum sunt denumite cărţile sale.

Despre Tarot am mai scris dar un asemenea subiect este vast, precum sunt combinaţiile dintre cărţile de Tarot. Ştiţi câte combinaţii pot fi la Tarot? Sunt 78 de cărţi, iar etalarea în Cruce Celtică, tehnica cea mai folosită la divinaţia cu Tarotul, se folosesc 10 poziţii. Admiţând că se foloseşte întregul pachet cu cele 78 de cărţi, oricare dintre ele poate cădea pe oricare poziţie din cele 10. Dar numai dacă am calcula 78×78, chiar dacă sunt doar 10 poziţii ale etalării, rezultatul este de 6084 de variante de combinaţii. Dacă admitem şi că fiecare carte din cele 78 poate fi pe una dintre cele 10 poziţii, avem 78×10=780 de combinaţii ale fiecărei cărţi pe fiecare din cele 10 poziţii. Acum înmulţim 6084×780, iar rezultatul ne dă… 4.754.520 de combinaţii!

Vă daţi seama ce bogăţie informaţională oferă Tarotul?

S-ar putea spune că niciodată nu oferă răspunsurile la fel, dacă am compara să zicem două etalări asemănătoare, adică două etalări separate în care cărţile să cadă aproape pe aceleaşi poziţii. Aşa ceva este imposibil, aţi văzut numărul combinaţiilor. Sigur că din punct de vedere matematic, după cea de-a 4.754.520-a variantă ar urma o repetarea unei anumite poziţii dintre ele, dar cât timp va trece până se vor consuma cele 4.754.520 de variante? Poate nu ne-ar ajunge o viaţă întreagă…

Ei bine, dincolo de aceste date impresionante, să ridicăm puţin un colţişor al acestei arte străvechi, pentru a-i desluşi câteva dintre ancestralele sale mistere.

Meditând îndelungă vreme asupra tainelor acestei arte divinatorii, am ajuns la o concluzie nu doar uimitoare, ci şi stupefiantă în acelaşi timp.

Vechii egipteni de exemplu îmbinau foarte bine astrologia cu cele 78 de lame ale Tarotului, aşa cum sunt denumite cărţile sale. Altfel spus, fiecărei planete cu ciclul său de evoluţie astrologică îi revenea câte una dintre cele 78 de cărţi. După ce se făceau calculele hărţii natale, tuturor componentelor acestora – zodie, casă, planetă – le corespundeau lamele sau cărţile de Tarot echivalente.

Dar dincolo de aspectul calculelor şi echivalenţelor, să vedem de ce sunt 78 de cărţi… ? De ce nu sunt mai puţine sau mai multe de 78?

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.
Următorul episodTainele Tarotului – Nebunul >>

1 COMENTARIU

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?