Andrei S. Grama
@ Cabinetul Cosmos
Timp estimat de citire: 3 minute

La noi în România se cunoaşte mai puţin despre Tarot, deşi a fost suficient timp 26 de ani ca lumea să se familiarizeze cu această tehnică divinatorie.

Despre Tarot am mai scris dar un asemenea subiect este vast, precum sunt combinaţiile dintre cărţile de Tarot. Ştiţi câte combinaţii pot fi la Tarot? Sunt 78 de cărţi, iar etalarea în Cruce Celtică, tehnica cea mai folosită la divinaţia cu Tarotul, se folosesc 10 poziţii. Admiţând că se foloseşte întregul pachet cu cele 78 de cărţi, oricare dintre ele poate cădea pe oricare poziţie din cele 10. Dar numai dacă am calcula 78×78, chiar dacă sunt doar 10 poziţii ale etalării, rezultatul este de 6084 de variante de combinaţii. Dacă admitem şi că fiecare carte din cele 78 poate fi pe una dintre cele 10 poziţii, avem 78×10=780 de combinaţii ale fiecărei cărţi pe fiecare din cele 10 poziţii. Acum înmulţim 6084×780, iar rezultatul ne dă… 4.754.520 de combinaţii!

Vă daţi seama ce bogăţie informaţională oferă Tarotul?

S-ar putea spune că niciodată nu oferă răspunsurile la fel, dacă am compara să zicem două etalări asemănătoare, adică două etalări separate în care cărţile să cadă aproape pe aceleaşi poziţii. Aşa ceva este imposibil, aţi văzut numărul combinaţiilor. Sigur că din punct de vedere matematic, după cea de-a 4.754.520-a variantă ar urma o repetarea unei anumite poziţii dintre ele, dar cât timp va trece până se vor consuma cele 4.754.520 de variante? Poate nu ne-ar ajunge o viaţă întreagă…

Ei bine, dincolo de aceste date impresionante, să ridicăm puţin un colţişor al acestei arte străvechi, pentru a-i desluşi câteva dintre ancestralele sale mistere.

Meditând îndelungă vreme asupra tainelor acestei arte divinatorii, am ajuns la o concluzie nu doar uimitoare, ci şi stupefiantă în acelaşi timp.

Vechii egipteni de exemplu îmbinau foarte bine astrologia cu cele 78 de lame ale Tarotului, aşa cum sunt denumite cărţile sale. Altfel spus, fiecărei planete cu ciclul său de evoluţie astrologică îi revenea câte una dintre cele 78 de cărţi. După ce se făceau calculele hărţii natale, tuturor componentelor acestora – zodie, casă, planetă – le corespundeau lamele sau cărţile de Tarot echivalente.

Dar dincolo de aspectul calculelor şi echivalenţelor, să vedem de ce sunt 78 de cărţi… ? De ce nu sunt mai puţine sau mai multe de 78?

Sunt 22 de Arcane Majore, 20 de Cărţi de Curte – câte 4 Aşi, 4 Juveţi, 4 Cavaleri, 4 Regine şi 4 Regi conform celor 4 elemente Monede, Bâte, Cupe şi Spade. Monedele înseamnă comerţ şi bunăstare, Bâtele înseamnă conducere şi autoritate, Cupele înseamnă informaţie, iar Spadele înseamnă comunicare.

Fiecare dintre cele 22 de Arcane Majore corespund vechilor constelaţii care existau pe bolta cerească – 22 la număr – ce erau vizibile în urmă cu peste 100.000 de ani. Fiecărei constelaţii îi este specifică doar o carte, ceea ce înseamnă că cei care au conceput acest sistem de divinaţie erau de fapt în contact cu 22 de lumi/stele din afara Pământului, fiecare dintre acestea fiind simbolizată prin caracteristica sa redată de imaginea de pe carte. Cărţile de Curte adică Arcanele Minore în număr de 20 reprezentau Consiliul Terestru format din 5 Caste Regale, care se aflau în contact cu reprezentanţii acelor 22 de lumi.

Restul de 36 de cărţi de Tarot, respectiv de la 1 la 9, reprezentau lumea şi modalităţile de conexiune şi comunicare dintre aceste 22 de lumi şi cele 5 Caste Regale aflate pe Pământ în diferite regiuni ale lumii din jurul Mării Mediterane. Este posibil ca aceste 5 Caste Regale să fi existat în străvechea Atlantidă la începuturile acelei fabuloase civilizaţii. Ce-ar putea veni în sprijinul acestei idei prezentate aici? Faptul că la Tiahuanaco în America de Sud, aşa cum au descoperit cercetătorii, există la un loc mai multe statui sculptate, ce reprezintă chipuri din rase diferite. Şi culmea este că sunt 5 rase! Ori dacă admitem că din Atlantida de început – probabil în urmă cu sute de mii de ani – s-au desprins alte rase, printre care şi vechii egipteni, atunci plasăm originea acestei tehnici de divinaţie galactică în urmă cu peste 200.000 de ani.

Vreţi să ştiţi mai multe despre Tarot? Nu pierdeţi numerele viitoare ale revistei!

Următorul episodTainele Tarotului – Nebunul >>
Articolul precedentCheile Genelor – Codonii personalităţii (III)
Articolul următorInteligenţa Artificială – Demonii
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile