Andrei S. Grama
@ Cabinetul Cosmos

Soarele preia toate energiile trecute prin Arcanele Majore anterioare și le „transformă în aur”, iar Justiția vorbește în ultimă instanță despre voia omului și Voia lui Dumnezeu.

Penultimele două Arcane Majore ale Tarotului, Soarele și Justiția continuă la rândul lor preluarea și transformarea Energiilor Divine aduse din cele 22 de Lumi Celeste.

Situată imediat după Arcana Luna ce semnifică echinocțiile de primăvară și toamnă, Arcana Soarelui are legătură cu solstițiile de vară și de iarnă. Preluând în mod concret energiile de dospire alchimizate de către Lună, Soarele le aduce la lumină. Se poate spune că așa cum Luna semnifică gestația și pregătirea pentru naștere, Soarele se referă concret la naștere, deci la un nou început. Dar este un început diferit de cel semnificat de către Arcana 0 – Nebunul. Dacă acesta reprezintă chiar momentul 0 al unei situații noi, Arcana Soarele indică o nouă etapă, ca un început ce continuă ceva precedent, prin care urmează dezvoltarea altor lucruri. La fel cum lumina zilei începe să crească din nou odată cu solstițiul de iarnă, la fel și Arcana Soarelui aduce informații despre o altă etapă care implică parametrii de evoluție a situației cu totul diferiți decât înainte.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episod<< Tainele Tarotului – Steaua și LunaTainele Tarotului – Lumea >>
Acest articol face parte 12 din 13 seria Tainele Tarotului
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile