Tarotul şi misterele sale
© Ciro Marchetti

Vom enumera aici fiecare carte a Arcanelor Majore pentru a vedea rolul lor şi semnificaţia atunci când sunt etalate pentru aflarea unui răspuns la o chestiune foarte importantă.

Progresul tehnologic din ultimul deceniu a marcat destul de mult conştiinţa oamenilor, având în vedere că la ora actuală, de exemplu, aproape orice cetăţean al planetei dispune de un telefon mobil şi o cartelă. Până şi în multe ţări sărace din Asia şi Africa poţi găsi oameni care, deşi au un nivel de existenţă cam cum sunt cerşetorii la noi, au telefon mobil şi eventual şi o tabletă. Deci în prezent tehnologia a devenit destul de disponibilă aproape pentru toată lumea.

Dincolo de mirajul tehnologiei care se află de abia la începutul fazei sale de dezvoltare, şi sunt convins că peste 15-20 de ani vom vedea o adevărată tehnologie magică, există instrumentele prin care putem accesa planurile subtile ale existenţei.

Formele de divinaţie cunoscute încă din urmă cu peste 10.000 de ani continuă şi azi să suscite interesul, curiozitatea şi fascinaţia asupra oamenilor. Iar asta este o dovadă de necontestat a faptului că ceea ce este cu adevărat magic nu dispare niciodată, spre deosebire de tehnologie care poate cunoaşte diferite etape de transformare.

Una dintre cele mai vechi forme de divinaţie, care este în acelaşi timp şi tehnică, şi poate este chiar cea mai veche din lume, este cea a Tarotului. Şi ca să se înţeleagă la modul clar ce este Tarotul şi cum funcţionează acesta ca tehnică de divinaţie, să facem un scurt istoric despre cum a apărut Tarotul.

Termenul de tarot provine din limba arabă, care este descendenta celei egiptene vechi. Trebuie spus că limba arabă de azi vorbită în Egipt nu seamănă deloc cu egipteana veche care avea cu totul alte conotaţii lingvistice şi sonore, dar cu certitudine filoanele originale adică rădăcinile unor cuvinte s-au păstrat.

Astfel, deşi mulţi atribuie originea cuvântului tarot unor surse europene – germană – Tarock, franceză – Tarot sau italiană – Tarocchi, adevărul este că sensul cuvântului aşa cum am spus provine din arabă unde găsim termenul de turuq a cărui semnificaţie se traduce prin căi. Şi la drept vorbind cele 78 de cărţi ale Tarotului reprezintă, în tehnica divinaţiei, 78 de căi prin care se obţine răspunsul la problemele pe care persoana doreşte să le elucideze, din momentul în care a venit la tarotist.

Dar ce sunt în realitate aceste căi ale Tarotului?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile

[…] a stat sub semnul Roţii Destinului – sau Roata Norocului cum mai este denumită în tarot – ceea ce spune deja foarte […]