Tartaria a fost o întreagă civilizație în realitate, și nu imperiul mongol așa cum precizează unii cercetători care fac erori de interpretare lingvistice.

Foarte intrigant titlul acesta, așa e? Despre ce poate fi vorba printre atâtea mistere care așteaptă încă, îngropate în faldurile timpului scurs pe acest Pământ…? Pentru c-o să vedeți că multe lucruri au legătură între ele, și nu în cele din urmă, au o conexiune cumva și cu acea veche cultură descoperită pe teritoriul țării noastre la Tărtăria!

Pentru început să pornim de la vechimea culturii Tărtăria.

Considerată a avea o vechime de cel puțin 7000 de ani, această cultură care este mai veche decât cea mesopotamiană a fost descoperită în 1961 în zona Gura Luncii din localitatea Tărtăria din județul Alba, de către arheologul Nicolae Vlassa. Ceea ce s-a descoperit acolo la Tărtăria face parte dintr-un complex neolitic integrat în cultura Vinca-Turdaș. Printre altele, tăblițele de la Tărtăria vorbesc despre importanța unei femei-șaman care ghida comunitatea și care existase la vremea respectivă în zona Tărtăriei. Sunt descrise, așa cum au fost cercetate și descifrate aceste tăblițe cu limbajul lor de atunci, ritualuri mistico-spirituale, care descriu atât calendarul folosit la acea vreme, cât și o știință neolitică primită de la zei, care au trăit cândva pe teritoriul actualului județ Alba – nu e întâmplător numele județului, care amintește de Lumină! – precum și descrieri ale originii tribului respectiv care era condus și ghidat de femeia-șaman. Una dintre reprezentările de pe Tăblițele de la Tărtăria descriu de fapt fazele calendarului lunar, care este cunoscut în astrologie drept astrologia lunară. Se pare că oamenii acelei culturi de la Tărtăria dețineau niște cunoștințe avansate, pe care le foloseau într-un stil de viață mistic spiritual.

Dacă adăugăm la cultura Tărtăria existența acelui „călcâi de aluminiu” descoperit la Aiud, care este în realitate o rămășiță a unui tren de aterizare a unei nave, începe să se contureze prima imagine a unui scenariu care ne duce la următorul model de lucru: a fost Tartaria o civilizație distrusă de o altă civilizație care a falsificat apoi totul?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

4.6 7 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Stroe Ștefan-Petre

Ideea este că, tot ce este legat de acest teritoriu, are legătură cu supranaturalul pentru majoritatea celor care vor să ocolească realitatea. În acest spațiu a înflorit cea mai vastă civilizație, care ulterior a populat întreaga lume, vestigi fiind peste tot. Încercarea de a denatura adevărul este evidentă și se observă cel mai bine în zona noastră.