Cheile Genelor este unul dintre instrumentele care ne ajută să ne eliberăm din închisoarea tiparelor care nu ne mai servesc.

Am realizat că instrumentul Cheile Genelor este modalitatea prin care ies din limitele percepției colective și din credințele înțepenite într-o realitate fixă. Observ cum realitatea este dinamică și adevărurile în care credem sunt într-o continuă schimbare. E posibil ca ieșirea dintr-o paradigmă fixă să fie pasul esențial prin care ne putem regăsi, să ieșim din ceea ce este “adevărat” și să lăsăm Adevărul să ne atingă.

Constructul denumit societate ne dictează să înțelegem ceea ce este real și ceea ce nu este însă, spre exemplu, fizica cuantică ne spune că dacă nu ne uităm spre lună, aceasta nu există. 

Pare mai “sigur” să rămânem blocați în propriile limitări, însă acestea reprezintă doar un construct, nimic mai mult. A gestiona în interiorul nostru paradoxul cum că totul există în același timp în care nimic există, înseamnă a ne bucura cu adevărat de experiență.

Am intrat în 2023 și depinde în mare parte de noi în ce fel va decurge anul. Da, suntem impactați și de cei din jurul nostru și totodată de influențele astrale, însă pe acestea le putem naviga, iar pe cei din jur îi putem alege cu discernământ. Avem un bodyguard invincibil: viața! Viața… această curgere pe care o percepem prin corpul în care ne-am născut are un plan pentru fiecare dintre noi, planul fiind înscris în ADN.

ADN-ul este un element esențial al vieții biologice, un software care declanșează procese necesare dezvoltării, evoluției. Prin urmare, atunci când mediul este potrivit, procesele sunt duse mai departe. Spre exemplu, când fătul este în pântecele mamei are un mediu potrivit să se dezvolte. Dacă acel mediu nu ar exista, chiar dacă ADN-ul declanșează procesul, acesta nu poate fi continuat.

Problema cu omul din societatea modernă este că, de mic, nu a avut mediul exterior potrivit pentru a se dezvolta. Da, a fost adus pe lume, pântecul mamei și-a făcut treaba ca mediu protector, însă după ce a ieșit de acolo, mediul exterior a devenit rapid unul ostil și nehrănitor. ADN-ul a declanșat secvențele necesare, însă nu au putut fi duse mai departe și astfel omul a rămas blocat la o anumită vârstă din copilărie.

Nu mă crezi? Observă cum o mulțime de adulți se comportă precum niște copii sub 7 ani atunci când se simt butonați de cei din jur. Aceea este vârsta la care au rămas blocați, în rest ei funcționează pe baza unor tipare comportamentale învățate, amabilitate, politețe, fără acestea fiindu-le foarte greu să se adapteze. Cred că acesta este motivul pentru care oamenii se plictisesc rapid unii de ceilalți în relații, pentru că se plictisesc de tiparele pe care le tot joacă.

Faptul că inteligența emoțională a multor oameni, aș spune a majorității, este scăzută, provine cel mai probabil, din cauza absenței mediului necesar dezvoltării emoționale. Conform Cheile Genelor, dezvoltarea inteligenței emoționale se face între 7 și 14 ani, ani în care copilul învață experiențial și astfel învață să își gestioneze, cu susținere din partea adulților, emoțiile care apar ca urmare a succeselor ori eșecurilor.

În profilul hologenetic din Cheile Genelor există 3 secvențe importante, Secvența de Activare, Secvența Venus și Secvența Perlă. Fiecare secvență gestionează procese esențiale care se întâmplă în primii 21 de ani și care apoi, la vârsta adultă, pot deveni a doua natură pentru că sunt deja integrate. Spre exemplu, un om care a fost susținut de mic să perceapă exteriorul într-un mod echilibrat, are șanse mari ca la vârsta adultă să îi fie ușor să perceapă exteriorul într-un mod echilibrat.

Secvența de Activare ne arată modul în care corpul nostru gestionează provocările care vin din exterior și modul în care ne impactează în interior. Dacă omul nu a fost susținut de mic, dacă nu a avut exemple de oameni care au putut gestiona cu ușurință provocările, ghici ce se va întâmpla. Probabil ai găsit răspunsul, se chinuie: pentru că asta e ceea ce a observat în jur, asta a învățat și asta face.

Chinul presupune lipsa adaptării și astfel instabilitate cronică interioară. De aceea, primul pas în Cheile Genelor este să integrăm relaxarea, ușurința, lejeritatea, deschiderea, vulnerabilitatea și mai ales încrederea în noi și în viață pentru a ne adapta cât mai bine posibil provocărilor care apar.

Al doilea pas, a doua secvență este Secvența Venus, aceasta este despre îmbunătățirea relațiilor și vindecare. Fără stabilitatea internă care derivă din Secvența de Activare, este aproape imposibil să ne îmbunătățim relațiile, pentru că vom căuta strategii de a-l controla ori schimba pe celălalt. Procedând astfel, vindecarea nu apare pentru că integrările vor fi rare și, de obicei, pentru a împlini nevoi superficiale.

Secvența Venus ne invită într-o călătorie interioară prin care învățăm să ne acceptăm în profunzime pentru a putea accepta viața în profunzime și astfel a învăța să gestionăm suferințe interioare de care mulți dintre noi fug. Am putea spune că această secvență este despre gestionarea ostilității pe care o simțim față de exteriorul care nu ne-a îndeplinit nevoile în trecut ori chiar în prezent.

A treia secvență este Secvența Perlă, aceasta fiind despre prosperitate în echilibru, despre modul în care geniul nostru este în serviciul Întregului, este despre așezarea în rolul genetic și viața percepută din postura de observator. Fără vindecare, fără integrările necesare, acest pas devine imposibil pentru că omul va fi în război cu viața, deci va refuza să fie aliat cu viața.

Aceste trei secvențe sunt declanșate tot timpul de către ADN-ul nostru, însă dacă mediul nu este unul potrivit, acestea vor fi tot timpul oprite. Am putea să ne imaginăm că suntem în proces de copiere a unui fișier mare de pe un hard disk pe altul – dacă oprim copierea, va trebui să o luăm de la început.

Avem nevoie de un mediu propice, eu asta am învățat în primii 7 ani de lucru cu Cheile Genelor, fără mediul potrivit este foarte greu, aproape imposibil. De aceea, în modul în care lucrurile merg în societate, oamenii sunt prinși în propriile tipare repetitive, artificiale, tipare pe care și le-au creat pentru a putea să reziste presiunii familiale, culturale, sociale.

Cei care lucrează cu acest instrument și se deschid față de propriul lor proces, ajung la un moment dat la o răscruce, prima din multele care vor urma și acolo vor avea de ales: ori își creează mediul propice interior pentru a curta un mediu propice exterior necesar integrărilor, ori continuă să trăiască în artificialitate, crezând că așa trebuie să fie lucrurile.

Adulții care își eliberează spiritul susțin procesul și pentru ceilalți, mai ales pentru copiii care vin în lume și au nevoie de sprijin. Cheile Genelor este unul dintre instrumentele care ne ajută să ne eliberăm din închisoarea tiparelor care nu ne mai servesc, însă nu este un panaceu și nici nu funcționează pe repede înainte.

Cei care vor ca lucrurile să se întâmple ACUM nu realizează faptul că, dacă nu au mediul potrivit interior, nu se vor bucura de ceea ce primesc în acel moment. Chiar dacă ADN-ul îi va susține, vor fi des întrerupți și astfel integrarea se va produce greoi.

Ceea ce îți doresc în 2023 este să te deschizi față de potențialul din tine dacă nu ai făcut-o deja și ca procesele interioare să te ducă spre integrări care te vor susține toată viața. Creează-ți mediul interior potrivit și observă ce vei atrage în 2023.

Articolul precedentCum comunicăm cu ghizii spirituali
Articolul următorImportanța de sine și narcisismul spiritual
Trainer formator din 2008, Ambasador Cheile Genelor în România, Human Design și practicant al decondiționării mentale și emoționale.
5 2 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile