Telomerii, secretul nemuririi - I
Capetele cromozomilor se numesc telomeri şi menţinerea lor intactă sau degradarea lor determină de-a lungul timpului degenerarea, bolile şi bătrâneţea sau din contră un aspect tineresc la vârste înaintate.

Dacă telomerii rămân intacţi în proporţie de 85%-90% persoana va avea un aspect tineresc indiferent dacă se află la 70 de ani calendaristici.

În fiecare dimineaţă fiecare fiinţă umană merge la toaletă pentru a se primeni, aşa după cum ştim cu toţii. Indiferent că trăim în Europa, America sau Australia, acest tabiet este prezent la întreaga civilizaţie umană, indiferent că este vorba de omul cu nivel de trai mediu, de bogătaşi sau de săracii lumii din Africa şi Asia. Până şi aceştia, cum este şi la noi la sate, dimineaţa se spală şi se primenesc cu apă dintr-o găleată sau dintr-un lighean.

Deci este înscrisă această trăsătură de atitudine în ADN-ul nostru uman. S-ar putea spune că într-o anumită măsură şi celelalte vieţuitoare necuvântătoare au înscris în geneticul lor această nevoie de primenire, deşi nu este conştientizată.

Dacă asemenea atitudini sunt înscrise în geneticul nostru, putem spune că avem un bagaj informaţional cromozomial imens. Pentru că dispunem de zeci de mii de asemenea trăsături personale la nivel de specie, deşi noi nu ne dăm seama de aceste zeci de mii de caracteristici pentru simplul fapt că nu le dăm atenţie.

Oare câte lucruri miraculoase se ascund în ADN-ul nostru, pe care încă nu le-am descoperit?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episodTelomerii şi secretul nemuririi – II >>
Acest articol face parte 1 din 2 seria Telomerii şi secretul nemuririi
5 2 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile