Tinereţea şi pH-ul
PH este prescurtarea de la Pondus Hidrogenii. Noţiunea a fost introdusă de către danezul Sorensen în 1909.

Dacă pH-ul îşi are punctul de pornire la nivelul mitocondriilor, rezultă că starea de sănătate ţine de ceea ce se întâmplă în propriul ADN.

De când ne naştem şi până când trecem către alte dimensiuni mâncăm de toate. Fiecare fiinţă umană are înscrisă în programul ADN această necesitate de a consuma hrană pentru menţinerea în bună stare a organismului fizic.

Vom aborda în acest articol, desigur la modul rezumativ căci ne-ar trebui pagini întregi pentru a dezvolta, un aspect esenţial pentru existenţa noastră ca fiinţe inteligente şi raţionale. Şi anume starea organismului, deoarece veţi vedea că sunt anumite aspecte de la care noi deviem cu timpul, astfel încât ajungem la un moment dat să constatăm că suferim de diferite dereglări funcţionale sau uneori chiar organice.

Natura planetei noastre conţine foarte multe elemente, iar unul dintre ele, cel principal, este apa. Aceasta are un pH neutru care este 7.

Deocamdată despre animale nu ştim exact ce pH are fiecare specie, dar în ceea ce ne priveşte pe noi oamenii, se ştie din cercetările medicinei moderne că avem un pH de 7,4 ceea ce este deasupra limitei care desparte aciditatea de alcalin.

Dacă pH-ul corpului nostru scade sub valoarea 7 există riscul, dacă persistă o asemenea stare, ca organismul să intre în colaps. Aşa se întâmplă în cazul bolilor metabolice, printre care şi cancerul, deşi medicina modernă spre deosebire de medicina Ayurvedică nu recunoaşte o asemenea clasificare.

Ayurveda ne spune că mitocondriile influenţează metabolismul celular, iar celulele dacă primesc alimente care-şi pierd calitatea nutriţională nu vor mai putea susţine odată cu trecerea timpului un metabolism sănătos şi anabolic.

Dar ce este pH-ul?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

           
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
judeanu gabriela

Dati-mi va rog, un exemplu de apa cu un PH de 8, s-au cum putem noi sa o obtinem, fara sa faceti referire la apele din munti, pt ca nu merge nimeni zilnic la munte dupa spa. Multumesc!