© Pixabay
Timp estimat de citire: 3 minute

Modul în care se face ştiinţă în majoritatea mediilor academice este literalmente precum orbii şi elefantul.

Ştim deja că suntem înconjuraţi de energie, cu toate că încă ne e greu să credem în “chestii” invizibile. Sunetul se întâmplă fără ca urechile să-l audă, iar lumina există fără ca ochii s-o vadă. Pentru a crede în energie, majoritatea oamenilor au nevoie s-o cuantifice şi să-i măsoare atributele vibraţionale. Dacă până nu de mult oamenii se strâmbau atunci când auzeau de “aură” pentru că nu credeau în aşa ceva, acum se strâmbă pentru că nu le vine a crede că aşa ceva chiar există! Ba mai mult, se poate măsura în timp real prin intermediul aparaturii bio-electronice.

Datorită nivelului actual de evoluţie (sau nivelul de conştiinţă colectiv), majoritatea domeniilor ştiinţifice sunt separate şi liniarizate.

Fizica, chimia, biologia și medicina sunt abordate ca și cum ar fi științe de sine stătătoare. Evident că domeniile sunt legate între ele, dar nu există nicăieri o “materie de integrare” pentru a pune totul împreună. Poate veţi spune că e normal să fie aşa, pentru că fiecare domeniu este atât de vast încât trebuie studiat separat. Totuși de-a lungul timpului, au apărut câțiva oameni curajoși care s-au obosit să “integreze” toate aceste piese de puzzle, iar atunci când au făcut-o, au revoluţionat cu adevărat paradigme întregi. Acești oameni au cunoscut profunzimea relaţiei că totul este conectat cu totul.

Modul în care se face ştiinţă în majoritatea mediilor academice este literalmente precum orbii şi elefantul.

Ai o grămadă de oameni super bine pregătiţi, muncitori, dedicaţi, cu tot felul de credenţiale şi competenţe, cu instrumente şi unelte performante care examinează şi para-examinează o bucăţică din elefant, iar rezultatele cercetării le iau şi le aruncă undeva pe un perete, în speranţa că cineva îşi va da seama ce vrea să spună fiecare. Se cheamă „literatură de specialitate”!

Toate domeniile fac parte din aceeaşi ştiinţă şi totuşi nici una nu comunică cu cealaltă.

Limbajele sunt diferite, matematica este diferită, contextul întrebărilor sunt diferite, iar din cauza asta şi informaţiile par contradictorii. Ştiu, ar trebui să existe “metode de integrare” sau evaluări holistice dar acestea lipsesc cu desăvârşire.    

Poate veți spune că un lucru duce la altul şi aşa se fac descoperirile. Dar din moment ce se studiază proprietăţile izolate ale unui singur domeniu, descoperirile amplifică adesea numai acea ramură specifică. Chimia duce la mai multă chimie şi doar chimiştii sunt implicaţi. Foarte rar, aceste piese de puzzle sunt rezolvate atunci când cineva trage cu ochiul la domeniile vecine. Până nu foarte de curând, ştiinţa a postulat ideea cum că viaţa nu poate exista pe Pământ aşa cum o ştim fără existenţa câmpului magnetic. Deci iată cum biologia îşi dă mâna cu fizica!

Ne-a luat mai bine de 20 de ani să descoperim că peste 90% din ADN conţine date şi este precum un material de stocare informaţională. În tot acest timp a fost numit “junk” (vechitură) pentru că pur şi simplu diagosticul era greşit. Nu chimiştii au descoperit această idee revoluționară despre ADN, ci „vorbăreții” ca să fac o glumă, adică lingviștii! Oamenii de știință au văzut tipare lingvistice, nu tipare chimice. Aşa se întâmplă când ai doar un set de specialişti care studiează o singură chestie. Iată cum ipotezele şi prejudecăţile noastre au ţinut ascunsă informaţia aceasta super frumoasă timp de zeci de ani.

Mesaje de la Străbuni

Cred că ce urmează să se întâmple pe planetă e destul de simplu şi logic.

În lume se naşte o nouă conştiinţă şi cu ea o nouă înţelepciune la pachet. Va exista din ce în ce mai mult acel “bun-simţ (și simț bun) ştiinţific”. Va deveni atât de evident încât vom privi în urmă şi vom spune, “ce-o fi fost în capul nostru?”. Vă puteţi imagina o lume în care alimentele nu au fost niciodată amestecate pentru a fi gătite la un loc? Bucătari specializaţi să se întâlnească pentru prima oară pentru a discuta despre amestecul ingredientelor şi ultimele descoperiri culinare. Mamă ce concept!

Limbajul fizicii va aduce noi revelaţii despre biologie, chimie şi conştiinţă. Despre ce și cum, într-un episod viitor.

Articolul precedentCuprul – echilibru și protecție (VI)
Articolul următorMagii viitorului
De-a lungul timpului a primit multe etichetări: îndrumător spiritual, mistic, hipster, flower power, hipiot, pronoic, panspermic, omnist și holobiont. Iar în timpul liber scrie...
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile