Tipare Personalitate Comportament
Psihologia modernă s-a aplecat în ultimii ani asupra geneticii, pentru a găsi acolo răspunsurile la dilemele existențiale manifestate de foarte mulți indivizi umani, ca urmare a tiparelor lor comportamentale negative.

Evitant Agreabil? Antisocial Nevrotic? Dependent Paranoic? Haideți să vedem care sunt principalele tipare negative comportamentale ale personalității, cauza lor și cum le putem rezolva.

În acest număr vom aborda un subiect care privește pe toată lumea, de la mic la mare, deoarece trăim încă în spațiul tridimensional, și atâta timp cât lucrurile stau așa, ne vom exprima prin intermediul propriei personalități.

Dar ce este personalitatea omului?

Ați citit cu siguranță pe internet și în multe cărți despre personalitate. Descrierea întâlnită de fiecare dată nu este completă. Și asta deoarece personalitatea nu poate acționa ea însăși de una singură. Altfel spus ea este conectată la structura noastră superioară, formată din conștiință, suflet și spirit. Structura personalității noastre are trei componente: cea fizică, exprimată prin corp (gesturi, mimică etc.), cea emoțională exprimată prin corpul astral (reacții față de ceva anume) și cea mentală (gândirea, analiza, raționalul, logica, procesarea informațiilor etc.). De cele mai multe ori personalitatea noastră reacționează față de factorii mediului extern – oameni, probleme, situații, temperatură, preferințe, agresiuni, discuții etc. Dacă veți fi puțin atenți la cineva care reacționează la o situație neplăcută, cauzată de o altă persoană, veți observa că în manifestarea sa veți descoperi și reacție emoțională, și gesturi, și atitudinea corpului ca poziție. Deci reacționează toate trei componentele personalității. Acesta este doar o scurtă exemplificare. Și haideți să intrăm puțin sub suprafața psihologiei moderne, care a identificat ceea ce numim tipare comportamentale. Veți vedea că într-un fel sau altul, cu exemplificări, există corelații între astrologie și aceste tipare comportamentale, și veți înțelege cât de importante sunt acestea în viața noastră.

De obicei și de cele mai multe ori, un tipar comportamental începe să se manifeste încă din copilărie. Vă mai amintiți fiecare dintre voi cum erați? Cum se purtau părinții cu voi? Și cum reacționați voi față de cerințele lor? Voi nu vă dădeați seama atunci ce se întâmpla, dar prin chiar educația primită de la părinții voștri, așa cum v-au dat-o la vremea respectivă, vi s-a imprimat tiparul comportamental de bază. Dacă ne raportăm la partea karmică cu care vine fiecare individ la întrupare, ne-am putea pune întrebarea dacă un asemenea tipar comportamental e compatibil cu ceea ce aduce karma în viața copilului. La unii da, la alții nu, fiind vorba aici de cele două aspecte – karma pozitivă și karma negativă. În cazul în care individul întrupat are karmă pozitivă, atunci rolul educativ al părinților îi va imprima un tipar comportamental benefic. Copilul va crește inteligent, ascultător (și mai târziu va fi un bun confesor pentru că știe să asculte povestea altuia), poate și generos, blând și binevoitor. Ei bine, cu totul stau lucrurile atunci când individul uman vine la întrupare cu karmă negativă. Și aici nu mă refer la acele aspecte dintre unele planete la naștere, căci există persoane cu karmă pozitivă care au mici aspecte karmice negative de reglat în viața lor, dar per general au karmă pozitivă. Și aspectul pozitiv sau negativ se află calculând aspectele dirijoare de karmă. Mai simplu spus, se observă în ce semne zodiacale se află Nodul Lunar Nord și Nodul Lunar Sud. Presupunem că ele se află în semnele Taur și Scorpion. Se caută în harta natală unde se află Venus – guvernatoarea Taurului și unde se află Pluton care guvernează Scorpionul. În funcție de pozițiile lor se calculează câte grade sunt de la Venus și Pluton până la cel mai apropiat Nod Lunar. Numărul de grade indică tipul de karma pe care individul o aduce cu el în actuala întrupare. Și sunt mai multe tipuri de karmă, în raport cu numărul gradelor, unele dintre acestea fiind negative. Cu precădere cele arătate de unghiul de 90 de grade sunt cele mai grele. 

Să continuăm… dacă individul vine la întrupare cu karmă negativă, rolul educativ al părinților nu se poate derula în mod corespunzător. Asta deoarece karma negativă îl va impulsiona pe copil la nivel subconștient să reacționeze impropriu față de intențiile poate bune ale părinților. Cu alte cuvinte poate fi un copil recalcitrant. Și tiparul comportamental pe care părinții se străduiesc să i-l imprime va avea efectul negativ. Copilul oricum va fi nevoit să adopte educația dată de părinții săi, dar o va distorsiona în propriul mental datorită karmei sale negative. Apoi pe măsură ce trec anii, copilul devenit adolescent va folosi această combinație de tipar comportamental, care va avea la bază ca principală componentă manifestarea karmică negativă, peste care se grefează tiparul educativ din partea părinților. Așa se explică în ce fel adulții se manifestă așa cum se manifestă la un moment dat. Mai ales că după vârsta de 25 de ani adolescentul începe să interacționeze cu mediul social, unde va întâlni alte persoane, fiecare dintre acestea având un tipar comportamental bazat pe propria karmă.

Interacțiunile dintre indivizii umani în societate sunt în realitate interacțiuni între tipare comportamentale și între tipuri de karmă. Interesant, așa e? Ar fi mult mai bine să începeți să cunoașteți asemenea chestiuni prin intermediul acestor interpretări – tipare comportamentale și karma personală. În acest fel puteți înțelege de ce unele persoane vă antipatizează, de ce pe altele nu le puteți agrea, de ce altele vă sunt simpatice sau apropiate și așa mai departe.

Ca să ne lămurim asupra felului în care aceste tipare acționează, să spunem că la baza lor se află două atitudini, care și ele sunt conectate cu karma personală. Atitudinea extravertită și cea introvertită. Și veți vedea câte combinații de tipare există, și ele sunt doar cele principale, deoarece există și derivate ale acestora. Psihologii din întreaga lume lucrează deja cu modele bine stabilite în urma a zeci de mii de ore de observații pe sute de mii de persoane, din care au făcut parte inclusiv politicieni celebri și mari oameni de afaceri.  

Iată aici principalele tipare psihologice comportamentale:

1. Antisocialul;
2. Evitantul;
3. De graniță;
4. Compulsivul (obsesiv-compulsiv);
5. Dependentul;
6. Histrionicul (teatralul);
7. Narcisistul;
8. Paranoicul;
9. Schizoidul (izolatul);
10. Schizotipalul (separatistul).

La aceste tipare psihologice se adaugă următoarele: extraversiunea – apropierea de ceilalți, agreabilitatea – cooperarea și amabilitatea, conștiinciozitatea – a-și urmări propriile țeluri prin control, nevrozismul – tendința de a avea sentimente negative în raport cu ce se întâmplă în mediul social și deschiderea – tendința de a te bucura de ceea ce trăiești.

Psihologia modernă s-a aplecat în ultimii ani asupra geneticii, pentru a găsi acolo răspunsurile la dilemele existențiale manifestate de foarte mulți indivizi umani, ca urmare a tiparelor lor comportamentale negative. Căci un individ poate fi prietenos, ori suspicios, grijuliu, asertiv (imparțial, își vede doar propriul interes), ori energic, vorbăreț sau practic. Sunt multe aspecte. De altfel precum spuneam se pot vedea dintr-o temă natală o serie de asemenea aspecte.

Să exemplificăm cu o dată aleatorie. 10.12.1965.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Articolul precedentA fi în ACUM
Articolul următorRomânia, cauze și efecte
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile