Este vorba despre unele aspecte karmice, denumite aspecte dirijoare de karmă, pe care cele două Noduri Lunare le fac.

Odată cu acest articol trecem la un alt capitol al hărții natale, și anume aspectele realizate de Nodurile Lunare. Este vorba despre unele aspecte karmice, denumite aspecte dirijoare de karmă, pe care cele două Noduri Lunare le fac, în funcție de semnele zodiacale în care se află în astrograma natală.

Acest aspect este în general foarte important, pentru că adaugă o caracteristică particulară destinului individului. Și pentru că sunt 12 semne zodiacale, avem mai multe tipuri de aspecte dirijoare de karmă, adică mai multe tipuri de karmă, care sunt diferite în raport cu planetele care guvernează semnele în care se află cele două Noduri Lunare. Să luăm un exemplu pentru a înțelege. Axa Nodurilor Lunare se află acum pe axa Berbec-Balanță, deci avem două semne guvernate de Marte și Venus. Dacă timp de 1 an și jumătate Axa Nodurilor Lunare se va afla pe aceste două semne, atunci toți copiii care se nasc în acest interval de timp vor avea o karmă specifică, în funcție de gradele la care se vor afla Marte și Venus în harta natală în raport cu cele două Noduri Lunare.

Dacă în tema natală, cât timp Nodurile Lunare sunt pe axa Berbec-Balanță, avem Marte și Venus în semne diferite timp de 1 an și jumătate, atunci aspectele dirijoare de karmă se modifică de la un trimestru la altul. De exemplu Venus aflată actualmente în Fecioară și Marte în Scorpion  în perioada aceasta când este redactat articolul, ele se află poziționate la anumite grade. Cum se stabilesc cele două aspecte dirijoare de karmă în raport cu Marte și Venus, în raport cu pozițiile celor două planete? Se analizează la ce grade se află cei doi aștri și se calculează câte grade sunt între pozițiile lor și gradele la care se află Nodurile Lunare. Cu certitudine cele două rezultate nu vor fi la fel, dar ele vor defini două tipuri de karmă, care se adaugă la karma arătată de astrograma natală prin pozițiile fiecărei planete în semn și casă. Și în general sunt două tipuri de karmă ca aspecte dirijoare ale acesteia, deoarece de fiecare dată sunt doar doi guvernatori karmici.

De obicei una dintre cele două planete este mai aproape de unul dintre Nodurile Lunare, iar cea de-a doua este plasată la distanță mai mare față de unul dintre acestea. Se calculează prima dată câte grade sunt între cea mai apropiată planetă față de unul dintre Nodurile Lunare, apoi se calculează a doua poziție, a celei de-a doua planete care are o poziție mai depărtată față de unul dintre Nodurile Lunare. Am folosit exemplu cu Marte și Venus pentru a înțelege explicațiile. Dar Axa Nodurilor Lunare a fost până pe 17 iulie pe semnele Taur-Scorpion, deci guvernatorii karmici au fost Venus și Pluton. Știind că astrul plutonian se află la ultimele grade pe Capricorn, deci realiza cuadraturi cu ambele Noduri Lunare. În schimb Venus se afla mult mai aproape de Nodul Lunar Sud și prin urmare asta era diferența dintre gradul la care se afla Venus pe 17 iulie și gradul la care se afla Nodul Sud. Astrul venusian se afla la gradul 27 în semnul Leului, deci într-o poziție foarte apropiată de un sextil cu Nodul Sud. Așadar avem două aspecte: cel de 90 de grade făcut de Pluton și cel de aproximativ 60 de grade făcut de Venus, aceste două aspecte fiind cumva în contradicție. De ce? Explicăm imediat. Rezultatul de aproape 63 de grade dintre Venus și Nodul Sud este Karma de Rac și este în întregime benefică, fiind foarte favorabilă evoluției spirituale. În schimb, rezultatul de 90 de grade este cel legat de Karma Plutoniană, care aduce diverse obstacole, rupturi de orice fel, operații, pierderi de bunuri și de bani, de persoane și de oportunități și probleme mari legate de orice formă de posesiune. Astfel și karma plutoniană aduce posibilități de evoluție, precum cea de Rac, dar în timp ce Venus – care la schimbarea Axei Nodurilor Lunare a imprimat la nivel individual dorința de schimbare, dacă aceasta nu este făcută până în ianuarie 2024 când intră Pluton în Vărsător – atunci astrul plutonian o va face obligatoriu pentru toată lumea care trece prin așa ceva.

Ne vom ocupa în numerele următoare de semnificațiile aspectelor ce dirijează karma, pentru că ele ne influențează destinul mai mult decât credem noi.

Următorul episodTipurile de karmă (II) >>
Acest articol face parte 1 din 4 seria Tipurile de karmă
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile