Înţelepciunea proverbelor româneşti
© Cristimilan7 / Romania / Deviantart

Nu vorbim aici de aceleași „roade” lumești pe care le dau majoritatea odată ce înaintează în vârstă: căsătorie, copii, casă, familie și alte acareturi.

Precum spune și titlul acestui articol, întocmai ca proverbul, pe lume există multe specii de copaci, și toți înfrunzesc atunci când vine primăvara. Desigur, toți în afară de brazi și pini care rămân verzi.

Dacă aplicăm semnificația acestui proverb la societatea umană, putem constata că există niște modele în natură care se reflectă în viața oamenilor în interiorul civilizației noastre. La fel ca și copacii, și oamenii sunt de mai multe feluri. Și întocmai precum copacii, foarte mulți oameni „înfrunzesc”, dar ei nu mai ajung să dea roade. Ce poate să însemne asta? Căci aparent am putea înțelege ce vrea să spună proverbul, dar e mai bine să intrăm puțin în miezul acestui proverb, pentru a explica la modul concret sensul expresiei sale…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Articolul precedentEtericul Lumină (III)
Articolul următorMasca perfecțiunii, calea către suferință și singurătate
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile