Înţelepciunea proverbelor româneşti
© Cristimilan7 / Romania / Deviantart

Proverbele noastre româneşti sunt mai vechi decât Sistemul, dar ele oricum reflectă ceea ce societatea, din cele mai vechi timpuri, a imprimat în oameni la nivel de mentalitate.

Iată o vorbă de duh, plină de învăţăminte… Oare în ce fel trăim în societatea asta planetară? Ce este chestia asta despre bani şi despre minte? Hai să vedem cum stau lucrurile referitor la aceste aspecte ale vieţii noastre de zi cu zi, căci şi banii, şi mintea, sunt lucruri pe care le folosim în fiecare zi.

Chiar dacă la ora actuală pe Pământ există ţări destul de dezvoltate din punct de vedere al nivelului de trai, al ştiinţei şi tehnologiei, faţă de alte ţări mai puţin dezvoltate din aceste perspective, cetăţenilor lumii li s-au setat de către Sistem idei că trebuie mai tot timpul să se plângă din cauza insuficientelor condiţii şi posibilităţi. De altfel factorul material este cam peste tot pe planetă principalul scop al oamenilor de-a lungul vieţii.

Ei bine uite aşa se amăgeşte omul că o va duce mai bine de la un an la altul! Păi nu ne urăm noi, la fiecare onomastică şi la fiecare sfârşit şi început de an să ne fie mai bine şi să avem tot ce ne trebuie? Ne urăm! Dar ce să vezi, că pe parcursul anului se întâmplă tot felul de chestii şi chestiuţe, şi ni se dau peste cap planurile, şi de obicei dacă banii sunt etalonul pentru toate lucrurile în societate, începem şi ne plângem când nu prea îi avem! Că iar n-avem aia, iar n-avem ailaltă, c-o fi, c-o păţi, învârtită şi cotită numai realitatea care există n-o vedem, pentru că nu vrem să acceptăm că nu suntem infailibili.

Credem că dacă învăţăm nişte tehnici de programare, ori dacă ne însuşim nişte reguli de atragere a bunăstării, banii or să vină imediat la noi că aşa le comandăm noi! Ei aş, stimabililor! Nici vorbă! Şi atunci, ce-i de făcut? Unde greşim? Greşim undeva? Clar că da!

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?